Κόσμος Παρασκευή 9/08/2024, 16:22
ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα νεκροί και 35 τραυματίες από ρωσικό χτύπημα σε σούπερ μάρκετ στην ανατολική Ουκρανία

Δέκα νεκροί και 35 τραυματίες από ρωσικό χτύπημα σε σούπερ μάρκετ στην ανατολική Ουκρανία

Ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε την Παρασκευή σούπερ μάρκετ στην ουκρανική πόλη Κοστιαντινίβκα, στην περιοχή Ντονέτσκ που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 35, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

«Ρώσοι τρομοκράτες χτύπησαν σούπερ μάρκετ και ταχυδρομείο. Υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο X.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονταν στα συντρίμμια αναζητώντας επιζώντες, πρόσθεσε.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Βάντιμ Φιλάσκιν δήλωσε αρχικά ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε πυροβολικό, αλλά αργότερα ανέφερε ότι η επίθεση έγινε με πύραυλο αέρος-επιφανείας X-38.

Η Nova Poshta, η μεγαλύτερη ιδιωτική ταχυδρομική εταιρεία της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι το γραφείο της στο σούπερ μάρκετ υπέστη ζημιές από την επίθεση.

Κατοικίες, καταστήματα και περισσότερα από δώδεκα αυτοκίνητα υπέστησαν επίσης ζημιές από την επίθεση, σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού Εσωτερικών στο Telegram.

Η Κοστιαντίνοβκα βρίσκεται μόλις 13 χιλιόμετρα από την ενεργή γραμμή μάχης στα ανατολικά της Ουκρανίας. Τα υπό τον έλεγχο του Κιέβου τμήματα της περιοχής του Ντονέτσκ δέχονται τακτικά ρωσικούς βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιδρομές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News