Κόσμος Κυριακή 4/08/2024, 23:00
ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ

Λίβανος: Ουρές στο αεροδρόμιο της Βηρυτού υπό τον φόβο κλιμάκωσης στην περιοχή

Λίβανος: Ουρές στο αεροδρόμιο της Βηρυτού υπό τον φόβο κλιμάκωσης στην περιοχή

Ουρές σχηματίζονται στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, μετά τις εκκλήσεις κρατών προς τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, εν μέσω ανησυχιών για την κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή και τα αντίποινα Ισραήλ – Χεζμπολάχ.

Πτήσεις ακυρώνονται, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να περιμένουν επί ώρες στο αεροδρόμιο.

Μετά τη δολοφονία, την περασμένη Τετάρτη, του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη και το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό, μία ημέρα νωρίτερα, από το οποίο σκοτώθηκε ο στρατιωτικός ηγέτης της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ, πολλές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Lufthansa και η Air France ανέστειλαν τα δρομολόγιά τους από και προς τη Βηρυτό.

Εντωμεταξύ, μετά τις απειλές για αντίποινα σε βάρος του Ισραήλ, πολλές χώρες (Σουηδία, ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία) κάλεσαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο το συντομότερο δυνατόν.

Εξάλλου, οι μνήμες από τον προηγούμενο πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, το 2006, είναι ακόμη ζωντανές. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2006 είχε βομβαρδιστεί το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Στον δρόμο προς το αεροδρόμιο, που διασχίζει τα νότια προάστια της Βηρυτού –περιοχή προπύργιο της Χεζμπολάχ– ένα τεράστιο πανό με τις φωτογραφίες του Ισμαήλ Χανίγια και του Φουάντ Σουκρ προειδοποιεί: «Θα εκδικηθούμε».

Διαβάστε επίσης:

Οι G7 καλούν σε αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή

Γάζα: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία και νοσοκομείο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News