Κόσμος Κυριακή 4/08/2024, 20:59
ΚΟΣΜΟΣ

Κιρ Στάρμερ: Θα το μετανιώσουν όσοι εμπλέκονται στις ταραχές

Κιρ Στάρμερ: Θα το μετανιώσουν όσοι εμπλέκονται στις ταραχές

«Αλήτες» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ όσους συμμετέχουν στις βίαιες διαδηλώσεις και ταραχές στη χώρα του, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο ότι οι δράστες των ταραχών «θα μετανιώσουν» που συμμετείχαν σε αυτές, ενώ συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι αντιμεταναστευτικές και αντιμουσουλμανικές κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις, με αφορμή τον φόνο τριών μικρών κοριτσιών μετά από επίθεση με μαχαίρι, σε μια σχολή χορού την περασμένη εβδομάδα.

Το πρωί της Κυριακής διαδηλωτές έσπασαν τζάμια ξενοδοχείου και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων ενώ πετούσαν τούβλα στους αστυνομικούς στη βόρεια Αγγλία. Οργανώσεις εκμεταλλεύτηκαν τις φήμες που κυκλοφόρησαν μετά την επίθεση στο Σάουθπορτ και οι οποίες έλεγαν ότι ο δράστης ήταν παράτυπος μετανάστης και ριζοσπάστης μουσουλμάνους. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 17χρονος που έχει συλληφθεί γεννήθηκε στη Βρετανία και, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προέρχεται από οικογένεια χριστιανών.

Αρκετές δεκάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί και σε ένα άλλο ξενοδοχείο στο Ολντερσοτ, στη νότια Αγγλία.

Χθες Σάββατο σε πολλές πόλεις, όπως στο Λίβερπουλ, το Μπρίστολ και το Μάντσεστερ και έγιναν δεκάδες συλλήψεις καθώς καταστήματα και επιχειρήσεις βανδαλίστηκαν και λεηλατήθηκαν και πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News