Κόσμος Κυριακή 4/08/2024, 14:30
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Χάρις: Θα γίνει τελικά το debate στο ABC News;

Τραμπ-Χάρις: Θα γίνει τελικά το debate στο ABC News;

Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκαν ο ένας εναντίον του άλλου το Σάββατο σχετικά με το πότε και πού θα πραγματοποιήσουν το αναμεταξύ τους ντιμπέιτ.

Ο πρώην πρόεδρος αρνήθηκε να συμφωνήσει σε μια προηγουμένως προγραμματισμένη συζήτηση στις 10 Σεπτεμβρίου που θα φιλοξενηθεί από το ABC News. Αντιθέτως, προσπάθησε να πιέσει την Χάρις, την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, παρότι δεν έχει λάβει ακόμη επισήμως το χρίσμα, να δεχτεί ένα ντιμπέιτ στο φιλικό προς τον Τραμπ Fox News.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή στο Truth Social ότι συμφώνησε με το Fox News να κάνει ένα ντιμπέιτ στις 4 Σεπτεμβρίου εναντίον της Χάρις με συντονιστές του Fox News και ένα πλήρες κοινό που θα παρευρεθεί.

Η εκστρατεία της Χάρις το Σάββατο χλεύασε τον Τραμπ επειδή απέσυρε τη δέσμευσή του στο ντιμπέιτ του ABC News.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ πανικόβλητος προσπαθεί να αποσυρθεί από το ντιμπέιτ που είχε ήδη συμφωνήσει και τρέχει κατευθείαν στο Fox News για να τον σώσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καμπάνιας της Χάρις, Μάικλ Τάιλερ.

Ο Τραμπ επικαλέστηκε τη συνεχιζόμενη δίκη του με το ABC News, λέγοντας ότι δημιουργεί «σύγκρουση συμφερόντων». Το Fox News δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

«Πρέπει να σταματήσει να παίζει παιχνίδια και να εμφανιστεί στη συζήτηση για την οποία έχει ήδη δεσμευτεί στις 10 Σεπτεμβρίου. Η Αντιπρόεδρος θα είναι εκεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να μιλήσει», είπε ο Τάιλερ.

Αργότερα, ο Τραμπ ανταπέδωσε πολλά μηνύματα στο Truth Social, αποκαλώντας τον Χάρις «άτομο με χαμηλό I.Q.»

«Η Kamala Harris δεν έχει τη διανοητική ικανότητα να κάνει ένα πραγματικό debate εναντίον μου, που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου στην Πενσυλβάνια», έγραψε ο Τραμπ σε άλλη ανάρτηση του Truth Social. «Θα τη δω στις 4 Σεπτεμβρίου ή δεν θα τη δω καθόλου».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Τραμπ συμφώνησαν το Μάιο σε δύο συζητήσεις με αμοιβαία αποδεκτούς όρους, στη μία που έγινε από το CNN στις 27 Ιουνίου και η δεύτερη από το ABC News στις 10 Σεπτεμβρίου. Αν και ο Μπάιντεν έκτοτε αποχώρησε από την κούρσα λόγω της δικής του καταστροφικής επίδοσης στη συζήτηση τον Ιούνιο , η εκστρατεία Χάρις υποστήριξε ότι οι όροι της συμφωνίας του Μαΐου εξακολουθούν να ισχύουν.

Μέρες αφότου ο Μπάιντεν αποχώρησε και ενέκρινε την Χάρις, ο Τραμπ είπε ότι θα ήταν πρόθυμος να συζητήσει με την Αντιπρόεδρο πολλές φορές. Καθώς η Χάρις κέρδισε στις δημοσκοπήσεις και έκανε ρεκόρ συγκέντρωσης χρημάτων, ο Τραμπ έχει επανειλημμένα αποχωρήσει από την αρχική συμφωνία του Μαΐου, ενώ έχει σκεφθεί και την ιδέα να παρακάμψει εντελώς τις συζητήσεις.

Η εκστρατεία της Χάρις είπε ότι η Αντιπρόεδρος θα εμφανιστεί στη συζήτηση της 10ης Σεπτεμβρίου είτε ο Τραμπ είναι εκεί είτε όχι.

«Είναι ενδιαφέρον πώς το «όποια στιγμή, οποιοδήποτε μέρος» γίνεται «μια συγκεκριμένη ώρα, ένας συγκεκριμένος ασφαλής χώρος», έγραψε η Χάρις σε μια ανάρτηση X το Σάββατο, υπογραμμίζοντας ότι «θα είμαι εκεί στις 10 Σεπτεμβρίου, όπως συμφώνησε. Ελπίζω να τον δω εκεί».

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News