Κόσμος Σάββατο 3/08/2024, 22:11
ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος προς Ιράν: Σε κίνδυνο η περιφερειακή σταθερότητα

Αίγυπτος προς Ιράν: Σε κίνδυνο η περιφερειακή σταθερότητα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Badr Abdelatty τόνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Ali Bagheri Kani, ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή είναι «πρωτοφανείς, πολύ επικίνδυνες» και απειλούν τη σταθερότητα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Στις 31 Ιουλίου, ο κορυφαίος ηγέτης της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δολοφονήθηκε στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη, μια πράξη για την οποία τόσο η Χαμάς όσο και το Ιράν έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ και έχουν δεσμευτεί να προβούν σε αντίποινα.

Σε ανακοίνωσή τους σήμερα Σάββατο οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν υποστήριξαν ότι ο δολοφονημένος ηγέτης της ΧαμάςΙσμαήλ Χανίγια σκοτώθηκε στην Τεχεράνη από βλήμα μικρού βεληνεκούς με κεφαλή βάρους περίπου 7 κιλών.

Σημειώνεται ότι ισραηλινή αντιπροσωπεία μεταβαίνει στο Κάιρο για διαπραγματεύσεις ως προς την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωσης ομήρων, όπως είχε ανακοινωθεί από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία τους στη Μ. Ανατολή 

Ιράν: Ο Χανίγια σκοτώθηκε από βλήμα μικρού βεληνεκούς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News