Κόσμος Παρασκευή 2/08/2024, 19:12
ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις συγκέντρωσε ήδη 310 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία

ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις συγκέντρωσε ήδη 310 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία

Η προεκλογική εκστρατεία της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις και υποψήφιας προέδρου με τους Δημοκρατικούς στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, συγκέντρωσε 310 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο, ποσό υπερδιπλάσιο από εκείνο που συγκέντρωσε ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της τον περασμένο μήνα.

Πλέον η Χάρις έχει 377 εκατομμύρια δολάρια μετρητά στο ταμείο της, αποδεικνύοντας ότι η αντικατάσταση του Τζο Μπάιντεν στην κορυφή του ψηφοδελτίου των Δημοκρατικών, απέδωσε καρπούς.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της συγκομιδής των 310 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια, συγκεντρώθηκε την πρώτη εβδομάδα της υποψηφιότητας της Χάρις, αναφέρεται σε ανακοίνωση, με τα δύο τρίτα των εσόδων να προέρχονται από πρωτοεμφανιζόμενους δωρητές της εκστρατείας.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις 21 Ιουλίου, υποστηρίζοντας τη Χάρις το ίδιο απόγευμα. Η Χάρις εδραίωσε γρήγορα την υποστήριξη του κόμματος και είχε εξασφαλίσει αρκετές εγκρίσεις αντιπροσώπων για να κερδίσει το χρίσμα την επόμενη νύχτα.

Πριν από την απόφαση του Μπάιντεν να αποχωρήσει, οι δωρητές των Δημοκρατικών είχαν εκφράσει έντονες ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του προέδρου ως υποψηφίου, κρατώντας πίσω μεγάλες επιταγές και σταματώντας προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Η ομάδα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 138,7 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο, με 327 εκατομμύρια δολάρια μετρητά στο ταμείο της προεκλογικής εκστρατείας.

Η πρόκληση τώρα για τη Χάρις είναι να διατηρήσει τον εκπληκτικό ρυθμό συγκέντρωσης χρημάτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Τζο Μπάιντεν: Αποσύρθηκα για να σωθεί η δημοκρατία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News