Κόσμος Δευτέρα 29/07/2024, 12:16
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σύλληψη ακροαριστερού εξτρεμιστή για τις επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Γαλλία: Σύλληψη ακροαριστερού εξτρεμιστή για τις επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο

H Γαλλία ανέφερε τη σύλληψη ενός ακροαριστερού εξτρεμιστή σε σχέση με το σαμποτάζ της περασμένης εβδομάδας στο σιδηροδρομικό δίκτυο SNCF της χώρας – που συνέπεσε με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν στην πλατφόρμα Χ.

Η σύλληψη έγινε χθες Κυριακή σε προάστιο του Παρισιού, ανέφερε ο κ Νταρμανέν στο μήνυμά του.

Νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός είχε αναφέρει ότι οι υποψίες των αρχών στρέφονται προς ακροαριστερούς εξτρεμιστές.

Υπενθυμίζεται ότι σαμποτέρ έπληξαν το δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας (TGV) της Γαλλίας την Παρασκευή με επιθέσεις πριν από την αυγή σε υποσταθμούς σηματοδότησης και καλώδια σε κρίσιμα σημεία, προκαλώντας ταξιδιωτικό χάος ώρες πριν από την τελετή έναρξης.

«Εχουμε εντοπίσει τα προφίλ πολλών ανθρώπων», είπε ο κ. Νταρμανέν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, σχετικά με τις έρευνες για τον εντοπισμό των σαμποτέρ.

Πρόσθεσε ότι ο τρόπος λειτουργίας των σαμποτέρ έφερε τα χαρακτηριστικά ακροαριστερών εξτρεμιστών, χωρίς να δώσει παραδείγματα.

Ολα τα τρένα άρχισαν να λειτουργούν ξανά το πρωί της Δευτέρας, αφού οι ομάδες εργάστηκαν όλο το εικοσιτετράωρο το Σαββατοκύριακο για να διορθώσουν τη ζημιά, δήλωσε η υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκρίτε στο ραδιόφωνο RTL.

Συνολικά 800.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν εμπόδια στα ταξίδια λόγω των επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων 100.000 ανθρώπων των οποίων τα δρομολόγια έπρεπε να ακυρωθούν εντελώς, είπε, προσθέτοντας ότι το κόστος για τον κρατικό σιδηροδρομικό φορέα SNCF είναι σημαντικό.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News