Κόσμος Κυριακή 28/07/2024, 16:23
ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι διοργανωτές ζητούν συγγνώμη για το σκετς που παρέπεμπε στον «Μυστικό Δείπνο»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι διοργανωτές ζητούν συγγνώμη για το σκετς που παρέπεμπε στον «Μυστικό Δείπνο»

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων ζήτησαν συγγνώμη την Κυριακή από Καθολικούς και άλλους Χριστιανούς που τυχόν προσβλήθηκαν από την παρωδία του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Μυστικός Δείπνος», κατά την Τελετή Εναρξης.

Το σκετς περιελάμβανε 18 ερμηνευτές που πόζαραν πίσω από ένα μακρύ τραπέζι με παρόμοιο τρόπο όπως απεικονίζονται ο Ιησούς και οι 12 απόστολοί του στον πίνακα του ντα Βίντσι.

Ανάμεσα στους ερμηνευτές ήταν, drag queens, ένα τρανσέξουαλ μοντέλο και ένας γυμνός τραγουδιστής, που υποδυόταν τον θεό Διόνυσο, γεγονός που προκάλεσε την καταδίκη της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία έκανε λόγο για μια τελετή που «περιελάμβανε σκηνές χλευασμού και εμπαιγμού του χριστιανισμού».

«Σαφώς δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δείξουμε ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της διοργάνωσης Παρίσι 2024, Αν Ντεσάμπ.

«Η τελετή έναρξης επιχείρησε να γιορτάσει την ανοχή εντός της κοινότητας. Πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε αυτή η φιλοδοξία. Λυπούμαστε πολύ αν τυχόν ο κόσμος προσβλήθηκε», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News