Κόσμος Παρασκευή 26/07/2024, 18:52
ΚΟΣΜΟΣ

Ψηφιακό μπλακ άουτ: Το 97% των συστημάτων έχει αποκατασταθεί, λέει η CrowdStrike

Ψηφιακό μπλακ άουτ: Το 97% των συστημάτων έχει αποκατασταθεί, λέει η CrowdStrike

Η CrowdStrike, η εταιρία κυβερνοασφάλειας το λογισμικό της οποίας προκάλεσε στις 19 Ιουλίου την «κατάρρευση» εκατομμυρίων υπολογιστών παγκοσμίως που είχαν εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft, ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον το 97% των συστημάτων που επηρεάστηκαν έχει πια επανέλθει.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι τουλάχιστον το 97% των υπολογιστών που χρησιμοποιούν Windows είναι και πάλι συνδεδεμένοι από τις 25 Ιουλίου», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της CrowdStrike, Τζορτζ Κουρτζ, σε μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn χθες, Πέμπτη, το βράδυ.

Την περασμένη Παρασκευή, μια αναβάθμιση του λογισμικού CrowdStrike στα Windows προκάλεσε βλάβη σε πολλά συστήματα πληροφορικής σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη Microsoft, περίπου 8,5 εκατομμύρια χρήστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με «μπλε οθόνες θανάτου».

Το λογισμικό Falcon της CrowdStrike χρησιμοποιείται από εταιρίες σε όλο τον κόσμο για τον εντοπισμό και την απόκρουση κακόβουλων λογισμικών και βλαβών ασφαλείας.

Σε έκθεση για το συμβάν, η CrowdStrike ανέφερε την Τετάρτη πως το σφάλμα αυτό μεταδόθηκε σε εκατομμύρια υπολογιστές που χρησιμοποιούν Windows και πως θα αλλάξει στο μέλλον τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις αναβαθμίσεις.

Πολλοί μεγάλοι οργανισμοί και επιχειρήσεις επηρεάστηκαν, κυρίως αεροπορικές εταιρίες, νοσοκομεία, εργοστάσια και ξενοδοχεία.

Ο επικεφαλής της CrowdStrike, Τζορτζ Κουρζ, κλήθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο για να δώσει εξηγήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Πελάτες, φήμη, αποζημιώσεις: Πώς «πληρώνει» η CrowdStrike για το χάος του blackout

Blackout: Ένας προς έναν πρέπει να φτιαχτούν οι υπολογιστές – Χάνονται δισεκατομμύρια δολάρια

Ψηφιακό μπλακ άουτ: Πού αποδίδουν οι αναλυτές το χάος που προκλήθηκε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News