Κόσμος Παρασκευή 26/07/2024, 12:46
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το ζεύγος Ομπάμα στηρίζει επισήμως την Κάμαλα Χάρις

ΗΠΑ: Το ζεύγος Ομπάμα στηρίζει επισήμως την Κάμαλα Χάρις

O Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε επισήμως τη στήριξή του στην υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα, Κάμαλα Χάρις. Μαζί με τον 44ο πρόεδρο, τη δημόσια στήριξή της στη Χάρις γνωστοποίησε και η πρώην πρώτη κυρία, Μισέλ Ομπάμα. Η στήριξη των Ομπάμα δόθηκε στη δημοσιότητα από τους υπεύθυνους της προεκλογικής εκστρατείας της Χάρις.

«Δεν μπορώ να κάνω αυτό το τηλεφώνημα χωρίς να πω στο κορίτσι μου, την Κάμαλα: Είμαι περήφανη για σένα», ακούγεται να λέει η Μισέλ σε μία χαμογελαστή Χάρις. «Ολο αυτό θα είναι ιστορικό».

Από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα σημειώνει: «Τηλεφωνήσαμε για να πούμε ότι η Μισέλ και εγώ δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για τη στήριξή μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχεις σε αυτές τις εκλογές και να μπεις στο Οβάλ Γραφείο».

Μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την προεκλογική εκστρατεία, ο Ομπάμα τηρούσε σιγήν ιχθύος ως προς τις προθέσεις του απέναντι στο πρόσωπο που ο Αμερικανός πρόεδρος έχρισε διάδοχό του.

Η στάση αυτή είχε εκληφθεί από πολλούς ως δείγμα προτίμησης από τον Ομπάμα μιας ανοικτής αναμέτρησης για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών, στο συνέδριο του Αυγούστου στο Σικάγο.

Πηγή: Καθημερινή

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News