Κόσμος Τετάρτη 17/07/2024, 22:34
ΚΟΣΜΟΣ

Biden: Θα εγκατέλειπα την κούρσα για την προεδρία εάν προέκυπτε σοβαρός λόγος υγείας

Biden: Θα εγκατέλειπα την κούρσα για την προεδρία εάν προέκυπτε σοβαρός λόγος υγείας

Ο πρόεδρος Joe Biden δήλωσε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε την Τετάρτη ότι θα μπορούσε να επανεξετάσει την απόφασή του να παραμείνει στην κούρσα εναντίον του Donald Trump αν εμφανιζόταν μια ιατρική κατάσταση.

«Υπάρχει κάτι που θα κοιτάζατε εσείς προσωπικά… να πείτε “αν το δω αυτό, θα το επανεκτιμήσω”;». ρώτησε τον Biden ο παρουσιαστής της BET, Ed Gordon, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη. «Αν προέκυπτε κάποια ιατρική κατάσταση, αν κάποιος γιατρός ερχόταν και μου έλεγε: “έχεις αυτό το πρόβλημα, θα επανεκτιμούσα τις κινήσεις μου”;».

Ο Biden, 81 ετών, δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από μέλη του κόμματός του να αποσυρθεί από την κούρσα μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ με τον Trump, 78 ετών, στα τέλη Ιουνίου.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο αντιπρόσωπος Adam Schiff από την Καλιφόρνια, ο οποίος είναι το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει την πολυπόθητη έδρα στη Γερουσία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, κάλεσε τον Biden να αποχωρήσει.

Η άγαρμπη, δύσκαμπτη εμφάνιση και οι ενίοτε ακατάληπτες και μη εστιασμένες απαντήσεις του Δημοκρατικού εν ενεργεία στην εν λόγω συζήτηση προκάλεσαν πανικό μεταξύ των συμμάχων του για το κατά πόσον μπορεί να κάνει αποτελεσματική εκστρατεία εναντίον του Trump ή να υπηρετήσει άλλα τέσσερα χρόνια στο αξίωμα.

Εκπρόσωπος της εκλογικής εκστρατείας του Biden δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ  ο πρόεδρος ήταν κρυωμένος και αργότερα δήλωσε ότι ήταν εξαντλημένος μετά από μια εξαντλητική περίοδο διεθνών ταξιδιών.

Φέρεται να διαβεβαίωσε τους νευρικούς Δημοκρατικούς μετά το ντιμπέιτ ότι τον εξέτασε γιατρός και του είπε ότι η υγεία του ήταν μια χαρά. Ο γιατρός του Λευκού Οίκου Kevin O’Connor  περιέγραψε τον Φεβρουάριο τον Biden ως «υγιή, δραστήριο, εύρωστο 81χρονο άνδρα».

Ο Biden έχει επανειλημμένα αναγνωρίσει την κακή του απόδοση. «Έκανα ένα σοβαρό λάθος σε όλο το ντιμπέιτ», δήλωσε ο Μπάιντεν στη συνέντευξη της BET.

Όμως ο ίδιος και η εκστρατεία του έχουν αποκρούσει τις εκκλήσεις να αποχωρήσει και υποστήριξαν ότι είναι ο Δημοκρατικός που έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις να νικήσει τον Trump.

«Όταν έθεσα αρχικά υποψηφιότητα, ίσως θυμάσαι, Ed, είπα ότι θα ήμουν ένας μεταβατικός υποψήφιος και πίστευα ότι θα μπορούσα να προχωρήσω από αυτό, να το μεταβιβάσω σε κάποιον άλλο», είπε ο Biden στον Gordon. 
«Αλλά δεν περίμενα ότι τα πράγματα θα γίνονταν τόσο, τόσο, τόσο διχασμένα», είπε. «Και ειλικρινά, νομίζω ότι το μόνο πράγμα που φέρνει η ηλικία είναι λίγη σοφία. Και νομίζω ότι έχω αποδείξει ότι ξέρω πώς να πετύχω πράγματα για τη χώρα, παρά το γεγονός ότι [ακατάληπτο] δεν μπορέσαμε να τα πετύχουμε».

«Αλλά υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν, και είμαι απρόθυμος να τα παρατήσω», δήλωσε ο Biden.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News