Κόσμος Δευτέρα 15/07/2024, 19:04
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη δικαστική νίκη για τον Τραμπ: Αθωώνεται για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων

Μεγάλη δικαστική νίκη για τον Τραμπ: Αθωώνεται για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων

Ακυρώνεται η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων, κάτι που λογίζεται ως μεγάλη δικαστική νίκη για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, η οποία μάλιστα έρχεται μερικές ώρες μόλις μετά από την δολοφονική επίθεση σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η λεγόμενη «υπόθεση των εγγράφων» του Μαρ-α-Λάγκο, τα οποία ο πρώην πρόεδρος εφέρετο να είχε μεταφέρει στην κατοικία του παράνομα από τον Λευκό Οίκο, κλείνει χωρίς να πάει σε δίκη, καθώς η δικαστής -η οποία έχει διοριστεί από τον Τραμπ και θεωρείται άπειρη, κυρίως λόγω της ηλικίας της- έκρινε ότι ο διορισμός του εισαγγελέα Τζακ Σμιθ ο οποίος είχε ασκήσει τις κατηγορίες, ήταν αντισυνταγματικός και ως εκ τούτου δεν είχε την αρμοδιότητα να ανοίξει αυτή την υπόθεση.

Το πιθανότερο πλέον είναι πως οι εισαγγελικές αρχές, ο Τζακ Σμιθ και το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ασκήσουν έφεση και η υπόθεση θα πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά ο κίνδυνος για τον Ντόναλντ Τραμπ στην παρούσα φάση απομακρύνεται.

Πλέον, εκκρεμούν δύο ποινικές υποθέσεις -και όχι πια τέσσερις- μιας και υφίσταται ήδη μία καταδίκη για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς, και η σημερινή εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News