Κόσμος Κυριακή 14/07/2024, 14:07
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Η «ατμόσφαιρα» γύρω από τον Τραμπ οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας

Κρεμλίνο: Η «ατμόσφαιρα» γύρω από τον Τραμπ οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Κυριακή ότι δεν πιστεύει ότι η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση ευθύνεται για την απόπειρα δολοφονίας του Σαββάτου εναντίον του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ότι δημιούργησε μια ατμόσφαιρα που προκάλεσε την επίθεση.

Ο Τραμπ τραυματίστηκε στο αυτί κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης χθες Σάββατο στην Πενσιλβάνια, όταν δέχθηκε πυροβολισμούς εναντίον του, σε μια απόπειρα δολοφονίας.

«Δεν πιστεύουμε ότι η απόπειρα εξόντωσης και δολοφονίας του Τραμπ οργανώθηκε από τις σημερινές αρχές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Πρόσθεσε ωστόσο πως «η ατμόσφαιρα γύρω από τον υποψήφιο Τραμπ… προκάλεσε αυτό που αντιμετωπίζει σήμερα η Αμερική».

«Μετά από τις πολυάριθμες προσπάθειες να απομακρυνθεί ο υποψήφιος Τραμπ από την πολιτική σκηνή – χρησιμοποιώντας πρώτα νομικά εργαλεία, τα δικαστήρια, τους εισαγγελείς, προσπάθειες πολιτικής απαξίωσης και συμβιβασμού του υποψηφίου – ήταν προφανές σε όλους τους εξωτερικούς παρατηρητές ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο», σημείωσε ο Πεσκόφ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους βία στην Αμερική.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για να καλέσει ο Πούτιν τον Τραμπ με αφορμή το περιστατικό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για αυτού του είδους τη βία

Η E.E. καταδικάζει την επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Τι σημαίνει για την εκλογική μάχη η απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News