Business & Finance Κυριακή 14/07/2024, 08:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bill Ackman: Υποστηρίζω επίσημα τον Τραμπ για πρόεδρο των ΗΠΑ

Bill Ackman: Υποστηρίζω επίσημα τον Τραμπ για πρόεδρο των ΗΠΑ

Μετά τον Elon Musk και o δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Bill Ackman δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ απέναντι στον Τζο Μπάιντεν, λίγο μετά τον πυροβολισμό εναντίον του Τραμπ και τον τραυματισμό του στο αυτί, σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

«Θα υποστηρίξω επίσημα τον @realDonaldTrump», έγραψε ο Ackman στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. «Σας διαβεβαιώνω ότι πήρα αυτή την απόφαση προσεκτικά, ορθολογικά και βασιζόμενος σε όσο το δυνατόν περισσότερα εμπειρικά δεδομένα», τονίζει.

Ο Άκμαν ακολούθησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Έλον Μασκ, ο οποίος υποστήριξε τον Τραμπ και εξέφρασε «την ελπίδα για ταχεία ανάρρωση» .

Η υποστήριξη του Ackman σηματοδοτεί μια αλλαγή σε σχέση με το 2021. Μετά την επίθεση υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, ο Άκμαν έγραψε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να παραιτηθεί και να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους Αμερικανούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος και διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Pershing Square Capital Management δήλωσε ότι είχε περάσει πρόσφατα μερικές ώρες με τον Τραμπ, αλλά δεν εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την υποστήριξή του.

Είπε ότι θα χρειαζόταν άλλη μια μακροσκελή ανάρτηση για να εκθέσει τον τρόπο σκέψης του. «Απλώς δεν είχα τον χρόνο ούτε ένιωσα την ανάγκη να γράψω την ανάρτηση, καθώς απέχουμε ακόμη μερικούς μήνες από τις εκλογές», είπε.

Σε μια μεταγενέστερη ανάρτηση ο Άκμαν έγραψε: «Βρισκόμαστε στη μέση μιας επικίνδυνης στιγμής για τη δημοκρατία μας».
«Πήρα αυτή την απόφαση πριν από αρκετό καιρό, όπως πολλοί οπαδοί του X έχουν ήδη καταλάβει από τις υποστηρικτικές αναρτήσεις μου προς τον Τραμπ και τις επικρίσεις μου προς τον Μπάιντεν», δήλωσε ο Ackman, ο οποίος αριθμεί 1,3 εκατομμύρια οπαδούς στο X.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: Δωρεά Elon Musk σε ομάδα εργασίας για την εκλογή Τραμπ

ΗΠΑ: Επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον του Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση

EIU: Πώς θα επηρεάσει την Ελλάδα μια κυβέρνηση Trump – Ο παγκόσμιος αντίκτυπος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News