Κόσμος Σάββατο 13/07/2024, 07:26
ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Δωρεά Elon Musk σε ομάδα εργασίας για την εκλογή Τραμπ

Bloomberg: Δωρεά Elon Musk σε ομάδα εργασίας για την εκλογή Τραμπ

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, ο οποίος έχει εντείνει την κριτική του στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, έκανε δωρεά σε μια πολιτική ομάδα που εργάζεται για την εκλογή του αντίπαλου προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές.

Το δημοσίευμα δεν ανέφερε πόσα χρήματα δώρισε ο Μασκ, αλλά πρόσθεσε ότι πρόκειται για «ένα σημαντικό ποσό» που δόθηκε σε μια ομάδα που ονομάζεται America PAC.

Το Bloomberg ανέφερε ότι το PAC – μια ομάδα που μπορεί να λάβει απεριόριστες εισφορές για πολιτική δραστηριότητα – θα πρέπει να αποκαλύψει τον κατάλογο των δωρητών του στις 15 Ιουλίου.

Τον Μάρτιο, ο Τραμπ, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος αναμένεται να προταθεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα ως υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, συναντήθηκε με τον Μασκ και άλλους πλούσιους δωρητές.

Σε απάντηση στις αναφορές για τη συνάντηση, ο γεννημένος στη Νότια Αφρική Μασκ έγραψε στο X: «Για να είμαι εξαιρετικά σαφής, δεν δωρίζω χρήματα σε κανέναν από τους δύο υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ». Τον Μάιο, διέψευσε επίσης δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που ανέφεραν ότι υπήρξαν συνομιλίες σχετικά με έναν πιθανό συμβουλευτικό ρόλο του σε ενδεχόμενη προεδρία του Τραμπ.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο που διευθύνει την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, την εταιρεία κατασκευής πυραύλων SpaceX, την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης X και άλλες εταιρείες, δεν απάντησε στο αίτημα του Reuters για σχόλια.

Ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, Τζέιμς Σίνγκερ, δήλωσε ότι ο Μασκ γνωρίζει ότι ο Τραμπ είναι «ένα κορόιδο που θα ξεπουλήσει την Αμερική, μειώνοντας τους φόρους του, ενώ θα αυξήσει τους φόρους της μεσαίας τάξης κατά 2.500 δολάρια».

«Ο Τζο Μπάιντεν στέκεται απέναντι σε ανθρώπους σαν τον Έλον και αγωνίζεται για τη μεσαία τάξη σε όλη του την καριέρα – και γι’ αυτό θα κερδίσει τον Νοέμβριο», ανέφερε ο Σίνγκερ σε δήλωσή του.

Ο Μασκ τα τελευταία χρόνια έχει αγκαλιάσει περισσότερο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, γεγονός που έχει επιβαρύνει τη φήμη και τις πωλήσεις της Tesla, της μεγαλύτερης πηγής του πλούτου του.

Ο Τραμπ επανέλαβε τον περασμένο μήνα την υπόσχεσή του να εγκαταλείψει αμέσως την «εντολή» της κυβέρνησης Μπάιντεν να στηρίξει τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων. Πρόσθεσε όμως: «Είμαι μεγάλος οπαδός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Είμαι οπαδός του Elon. Κάνει απίστευτη δουλειά με την Tesla»

Ο Μασκ είπε ότι είχαν κάποιες συζητήσεις και ότι ο Τραμπ είναι μεγάλος θαυμαστής των Cybertrucks, αναφερόμενος στα ηλεκτρικά φορτηγά της Tesla.

Ενώ έχει επικρίνει δημοσίως τις πολιτικές του Μπάιντεν σχετικά με τη μετανάστευση και τα ηλεκτρικά οχήματα, ακόμη και την ηλικία του, ο Μασκ δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη υποστήριξη στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου και ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν έχει την υποστήριξη του Μασκ.

Έχει επίσης υποστηρίξει αντισημιτικά σχόλια στο X, αν και ο Μασκ έχει αρνηθεί ότι είναι αντισημίτης.

Οι απόψεις του Μασκ έχουν αντίκτυπο σε ορισμένους καταναλωτές, σύμφωνα με έρευνα της CivicScience που παρουσιάστηκε αποκλειστικά στο Reuters.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

Τζο Μπάιντεν: Νίκησα τον Τραμπ μια φορά, θα τον νικήσω ξανά

Tesla: Οι πωλήσεις της στοίχισαν 3,5 δισ. δολάρια στους short sellers

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News