Κόσμος Πέμπτη 11/07/2024, 10:11
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η Μπέρμποκ δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία

Γερμανία: Η Μπέρμποκ δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, δήλωσε ότι δεν θέλει να είναι υποψήφια για τη θέση της καγκελαρίου στις επόμενες βουλευτικές εκλογές το 2025, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN χθες Τετάρτη.

Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2021, η Αναλένα Μπέρμποκ, τότε 40 ετών, ήταν υποψήφια με τους οικολόγους για την καγκελαρία. Παρά την απογοητευτική επίδοση (το κόμμα της ήρθε τρίτο πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Συντηρητικούς με 14,8% των ψήφων) έγινε η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε της γερμανικής διπλωματίας στην κεντροαριστερή κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

«Ο κόσμος είναι προφανώς πολύ διαφορετικός από αυτό που ήταν κατά τις τελευταίες γερμανικές εκλογές», σημείωσε η Αναλένα Μπέρμποκ σε αυτή τη συνέντευξη, που μεταδόθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Με τη ρωσική επιθετικότητα (στην Ουκρανία) και τη δραματική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, δεν χρειαζόμαστε λιγότερη διπλωματία, αντίθετα, χρειαζόμαστε περισσότερη», είπε.

«Γι’ αυτό, σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς (…) πρέπει να αφιερώσω όλη μου την ενέργεια στην αποστολή μου (ως Υπουργός Εξωτερικών) αντί να είμαι δεμένη με μια υποψηφιότητα για την καγκελαρία», πρόσθεσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News