Κόσμος Δευτέρα 8/07/2024, 16:46
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν σε Δημοκρατικούς: Θα παραμείνω στην κούρσα

Μπάιντεν σε Δημοκρατικούς: Θα παραμείνω στην κούρσα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε τη Δευτέρα στους συναδέλφους του Δημοκρατικούς του Κογκρέσου ότι θα παραμείνει στην προεδρική κούρσα του 2024, προσπαθώντας να καταστείλει την εσωκομματική εξέγερση κατά της υποψηφιότητάς του.  

«Είμαι σταθερά αποφασισμένος να παραμείνω σε αυτή την κούρσα, να τρέξω αυτή την κούρσα μέχρι τέλους και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ», έγραψε ο Μπάιντεν τη Δευτέρα σε επιστολή που απευθύνεται σε Δημοκρατικούς.. 

Η επιστολή έρχεται καθώς οι νομοθέτες επιστρέφουν στην Ουάσινγκτον από τις διακοπές για πρώτη φορά μετά την εμφάνισή του στο ντιμπέιτ που προκάλεσε πανικό σχετικά με την πνευματική του διαύγεια και την ικανότητά του να νικήσει τον Τραμπ τον Νοέμβριο. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ορισμένοι επιφανείς Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσαν κατ’ ιδίαν ότι θέλουν ο Μπάιντεν να αποχωρήσει. 

Στην ίδια επιστολή υπογραμμίζει ότι είχε εκτενείς συζητήσεις με την ηγεσία των Δημοκρατικών καθώς και με σειρά αιρετών, συμπληρώνοντας ότι δεν θα διεκδικούσε την επανεκλογή του εάν δεν ήταν πεπεισμένος πως είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να νικήσει τον Τραμπ.

Σημειώνει δε ότι δεν αδιαφορεί για τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί, αλλά τονίζει πως μόνον οι ψηφοφόροι αποφασίζουν ποιος θα είναι ο υποψήφιος, ούτε οι δωρητές, ούτε οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

«Θέλω να ξέρετε ότι παρά τις εικασίες στον Τύπο και αλλού, είμαι σταθερά αποφασισμένος να παραμείνω σε αυτόν τον αγώνα», επανέλαβε.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News