Κόσμος Δευτέρα 1/07/2024, 19:14
ΚΟΣΜΟΣ

Lufthansa: Διακόπτει τις νυχτερινές πτήσεις από και πρός Βηρυτό

Lufthansa: Διακόπτει τις νυχτερινές πτήσεις από και πρός Βηρυτό

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι διέκοψε τις νυχτερινές πτήσεις από και προς τη Βηρυτό μέχρι τις 31 Ιουλίου λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι η αλλαγή έχει ξεκινήσει ήδη από τις 29 Ιουνίου ενώ πρόσθεσε ότι οι ημερήσιες πτήσεις θα πραγματοποιούνται όπως και πριν.

Η Swiss International Air Lines, θυγατρική του ομίλου Lufthansa, δήλωσε επίσης ότι θα μεταφέρει τις νυχτερινές πτήσεις της από τη Βηρυτό στη διάρκεια της ημέρας μέχρι το τέλος Ιουλίου «λόγω των πολιτικών εξελίξεων στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ».

Τον Μάρτιο, η κυβέρνηση του Λιβάνου δήλωσε ότι θα καταθέσει επείγουσα καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την υποτιθέμενη διακοπή των συστημάτων πλοήγησης του Ισραήλ, η οποία, όπως είπε, επηρέασε την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας στον εναέριο χώρο του διεθνούς αεροδρομίου Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού.

Η Swiss International Air Lines δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι η αλλαγή στο πρόγραμμά της δεν σχετίζεται με πιθανές παρεμβολές GPS στα αεροσκάφη της που πετούν προς τη Βηρυτό.

«Οι πιλότοι μας είναι εκπαιδευμένοι να χειρίζονται τέτοιες καταστάσεις και τα αεροσκάφη μας διαθέτουν πολλά άλλα συστήματα στο αεροσκάφος όταν ένα σύστημα δεν είναι πλέον αξιόπιστο», δήλωσε εκπρόσωπος της Swiss.

Προηγουμένως τα πληρώματά της δεν διανυκτέρευαν στο Λίβανο μετά την πτήση από τη Ζυρίχη, αλλά παρέμεναν στο αεροσκάφος κατά την προετοιμασία της πτήσης επιστροφής, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News