Κόσμος Κυριακή 30/06/2024, 07:00
ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων της WestJet εξαιτίας απεργίας των μηχανικών

Καναδάς: Ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων της WestJet εξαιτίας απεργίας των μηχανικών

Η καναδική αεροπορική εταιρεία WestJet Airlines ανακοίνωσε αργά το Σάββατο ότι ακύρωσε συνολικά 407 πτήσεις που αφορούν περισσότερους από 49.000 επιβάτες, αφού ο αερομεταφορέας και το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους απεργούς μηχανικούς της δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Η WestJet δήλωσε ότι θα συνεχίσει να σταθμεύει αεροσκάφη όλο το υπόλοιπο βράδυ και την Κυριακή, ώστε να μειώσει με ασφάλεια τον στόλο των αεροσκαφών που επιχειρεί σε περίπου 30 αεροσκάφη μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Ο Καναδός υπουργός Εργασίας Seamus O’Regan κάλεσε την WestJet και το συνδικάτο να επιλύσουν τις διαφορές τους και να καταλήξουν σε συμφωνία.

Επιδιώκοντας να αποτρέψει προληπτικά μια απεργία από τα περίπου 680 μέλη της WestJet που ανήκουν στο συνδικάτο Aircraft Mechanics Fraternal Association (AMFA), ο O’Regan είχε ζητήσει από το διοικητικό συμβούλιο να επιλύσει τη διαφορά της σύμβασης μέσω δεσμευτικής διαιτησίας.

Ενώ το συμβούλιο διέταξε την Παρασκευή να οριστικοποιηθεί η σύμβαση μέσω διαιτησίας, πρόσθεσε ότι η παραπομπή του O’Regan «δεν έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή του δικαιώματος απεργίας ή λοκ άουτ».

Ο Ο’Ρίγκαν δήλωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X ότι σέβεται τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου Βιομηχανικών Σχέσεων του Καναδά, το οποίο είναι ανεξάρτητο από την κυβέρνηση, αφού εξέτασε την απόφαση του οργάνου νωρίτερα το Σάββατο.

«Τους είπα (στη WestJet και την AMFA) ότι έπρεπε να συνεργαστούν με το Συμβούλιο Βιομηχανικών Σχέσεων του Καναδά για να επιλύσουν τις διαφορές τους και να πετύχουν την πρώτη συμφωνία», δήλωσε ο O’Regan μετά τη συνάντηση το βράδυ του Σαββάτου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News