Κόσμος Τετάρτη 26/06/2024, 17:52
ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Αποσύρεται το φορολογικό νομοσχέδιο στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων

Κένυα: Αποσύρεται το φορολογικό νομοσχέδιο στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων

Ο πρόεδρος της Κένυας Γουίλιαμ Ρούτο ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει νομοσχέδιο για τα δημοσιονομικά που περιλαμβάνει αμφιλεγόμενες αυξήσεις φόρων μετά τις διαδηλώσεις και τα αιματηρά επεισόδια που προκλήθηκαν κατά τα οποία πυρπολήθηκε το κοινοβούλιο χθες Τρίτη.

Σε διάγγελμά του προς το έθνος, τόνισε ότι είναι σαφές πως οι Κενυάτες «δεν θέλουν καμία σχέση» με το νομοσχέδιο. Οπως τόνισε δεν πρόκειται να υπογράψει το νομοσχέδιο.

23 νεκροί στις διαδηλώσεις

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας χθες Τρίτη, σύμφωνα με την κρατικά χρηματοδοτούμενη Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κένυας (KNHRC).

Ο Ρούτο διαβεβαίωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει διάλογο με τους νέους, οι οποίοι βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων, των μεγαλύτερων που έχουν πλήξει τη χώρα από τότε που εξελέγη το 2022.

«Ο λαός μίλησε»

«Ακούσαμε τον λαό της Κένυας που είπε δυνατά ότι δεν θέλει καμία σχέση με αυτό το νομοσχέδιο», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας.

«Και ως εκ τούτου, δεν θα το υπογράψω και στη συνέχεια θα αποσυρθεί. Ο λαός μίλησε», τόνισε ο Ρούτο στο τηλεοπτικό διάγγελμα.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News