Κόσμος Κυριακή 23/06/2024, 20:43
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις – Εντοπίστηκε νεκρός ένας από τους αγνοούμενους

Ελβετία:  Συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις – Εντοπίστηκε νεκρός ένας από τους αγνοούμενους

Η Ελβετία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης μιας κατολίσθησης που έθαψε μέρος ενός χωριού στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Οι κίνδυνοι πλημμύρας συνεχίζονται, ανέφερε η Ελβετική Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία στην ιστοσελίδα της. Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας SRF δήλωσε ότι είναι πιθανές περαιτέρω κατολισθήσεις, καθώς το βαριά κορεσμένο έδαφος δεν μπορεί να απορροφήσει σωστά περισσότερη βροχή.

Βίντεο και φωτογραφίες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν υπερχειλισμένα ποτάμια, έναν αυτοκινητόδρομο που κατέρρευσε και μπάζα που κάλυπταν τμήματα της κοιλάδας Misox στο καντόνι Graubünden. Οι βροχοπτώσεις έκλεισαν προσωρινά τις διαδρομές προς τη διάσημη τουριστική πόλη Ζέρματ -κοντά στο Μάτερχορν- αποκόπτοντάς την από την υπόλοιπη χώρα. Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια επανήλθαν το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την υπηρεσία Matterhorn-Gotthard Bahn.

Σε ανάρτησή της στο X, η πρόεδρος Viola Amherd περιέγραψε τις ζημιές ως «σοκαριστικές».

 

 

Οι διασώστες βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα, ενός από τους τρεις ανθρώπους που αναφέρθηκε ότι παρασύρθηκαν από κατολίσθηση βράχων, ανέφερε το Associated Press, επικαλούμενο τις αρχές έκτακτης ανάγκης. 

Προσωπικό του ελβετικού στρατού αναπτύχθηκε για να αναζητήσει αγνοούμενους και να απομακρύνει άλλους. 

Οι πλημμύρες έρχονται εβδομάδες αφότου τμήματα της γειτονικής Γερμανίας βυθίστηκαν μετά από επίμονες βροχοπτώσεις, διακόπτοντας τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες και τη ναυσιπλοΐα στις βασικές ναυτιλιακές οδούς του Ρήνου και του Δούναβη.    

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News