Κόσμος Σάββατο 22/06/2024, 21:41
ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδουν οι ΗΠΑ τον ισχυρισμό των Χούθι ότι επιτέθηκαν στο αεροπλανοφόρο Eisenhower

Διαψεύδουν οι ΗΠΑ τον ισχυρισμό των Χούθι ότι επιτέθηκαν στο αεροπλανοφόρο Eisenhower

Ο ισχυρισμός των Χούθι ότι επιτέθηκαν στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα είναι ψευδής, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters. «Αυτό είναι ψευδές», τόνισε ένας από τους αξιωματούχους, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Λίγο αργότερα το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι:

«Η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου Eisenhower προστάτευσε τα πλοία που διέσχιζαν την Ερυθρά Θάλασσα, το Bab-el-Mandeb και τον Κόλπο του Άντεν, διέσωσε αθώους ναυτικούς από τις παράνομες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι και βοήθησε στην αποτροπή περαιτέρω επιθετικότητας».

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Theodore Roosevelt (CVN-71) θα ακολουθήσει το Eisenhower, κατευθυνόμενο προς τα ύδατα της Μέσης Ανατολής μόλις ολοκληρώσει μια άσκηση στον Ειρηνικό.

Σημειώνεται ότι το «Eisenhower», το οποίο τερμάτισε την αποστολή του στην Ερυθρά Θάλασσα το Σάββατο και θα επανατοποθετηθεί για λίγο στη Μεσόγειο Θάλασσα, έσπευσε στην περιοχή τις ημέρες που ακολούθησαν την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα η ομάδα των Χούθι δήλωσε ότι οι δυνάμεις της επιτέθηκαν στο Eisenhower στην Ερυθρά Θάλασσα και ότι η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Η ομάδα δήλωσε επίσης ότι επιτέθηκε με πύραυλο σε ένα εμπορικό πλοίο, το Transworld Navigator, στην Αραβική Θάλασσα. Δεν ανέφερε πότε πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News