Κόσμος Δευτέρα 17/06/2024, 11:14
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Διαλύθηκε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο της χώρας

Ισραήλ: Διαλύθηκε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο της χώρας

Διαλύθηκε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το συμβούλιο είχε συσταθεί εκτάκτως τον περασμένο Οκτώβριο, μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ενημέρωσε σχετικώς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου πολιτικής ασφάλειας, μετά τις παραιτήσεις των Μπένι Γκαντς και Γκάντι Άιζενκοτ από την κυβέρνηση.

«Το υπουργικό συμβούλιο ήταν στη συμφωνία συνασπισμού με τον Γκαντς, κατόπιν αιτήματός του. Αφού έφυγε ο Γκαντς, δεν χρειάζεται πλέον το υπουργικό συμβούλιο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, δεν θα υπάρξει νέο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που θα αποτελείται από τους ηγέτες των κομμάτων του συνασπισμού – κάτι που είχε προταθεί προηγουμένως από τους υπουργούς Μπεζαλέλ Σμότριτς και Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ. Όπως μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Νετανιάχου θα λαμβάνει ευαίσθητες αποφάσεις για τον πόλεμο στη Γάζα «σε περιορισμένες ομάδες». 

«Έχουμε μια χώρα με στρατό και όχι έναν στρατό με χώρα», είχε δηλώσει την Κυριακή ο Νετανιάχου. 

Υπενθυμίζεται πως ο Μπένι Γκαντς, μέλος του πολεμικού συμβουλίου ανακοίνωσε προ ημερών την παραίτησή του από την κυβέρνηση, μετά το τελεσίγραφο που είχε απευθύνει προς τον πολιτικό του αντίπαλο σχετικά με την μεταπολεμική Γάζα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανήσυχοι για κλιμάκωση της σύγκρουσης Χεζμπολάχ-Ισραήλ αξιωματούχοι του ΟΗΕ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News