Κόσμος Σάββατο 15/06/2024, 19:47
ΚΟΣΜΟΣ

UKMTO: Εκκένωση φλεγόμενου πλοίου στα ανατολικά του Άντεν μετά από επίθεση των Χούθι

UKMTO: Εκκένωση φλεγόμενου πλοίου στα ανατολικά του Άντεν μετά από επίθεση των Χούθι

Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφαλείας (UKMTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι το πλήρωμα ενός φορτηγού πλοίου με σημαία Παλάου εκκενώθηκε και το πλοίο έπιασε φωτιά και βυθίστηκε, αναφερόμενος σε ένα περιστατικό που συνέβη 98 ναυτικά μίλια ανατολικά του Άντεν της Υεμένης στις 13 Ιουνίου.

Πυραύλοι που εκτοξεύθηκαν από τους μαχητές Χούτι της Υεμένης έπληξαν το Verbena στον Κόλπο του Άντεν την Πέμπτη, προκαλώντας πυρκαγιά και τραυματίζοντας σοβαρά ένα από τα μέλη του πληρώματός του, ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

Οι συμμαχικοί με το Ιράν Χούθι έχουν εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις κατά της διεθνούς ναυτιλίας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας από τον Νοέμβριο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Η εκστρατεία των Χούθι στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας έχει διαταράξει την παγκόσμια ναυτιλία, προκαλώντας καθυστερήσεις και κόστος στις αλυσίδες εφοδιασμού. Οι μαχητές έχουν βυθίσει ένα πλοίο, έχουν καταλάβει ένα άλλο πλοίο και έχουν σκοτώσει τρεις ναυτικούς σε ξεχωριστές επιθέσεις.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News