Κόσμος Τετάρτη 5/06/2024, 17:09
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Ένοπλος πυροβόλησε εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ

Λίβανος: Ένοπλος πυροβόλησε εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ

Ένοπλος πυροβόλησε εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στον Λίβανο σήμερα Τετάρτη και τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών με στρατεύματα, ανακοίνωσε ο λιβανικός στρατός.

Ο στρατός ανέφερε ότι ο δράστης, ένας Σύρος υπήκοος, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περίθαλψη ενώ οι στρατιώτες ερευνούν την περιοχή για άλλους ενόπλους.

Η αμερικανική πρεσβεία δήλωσε ότι το πρωί αναφέρθηκαν πυρά κοντά στην είσοδό της, αλλά ότι οι εγκαταστάσεις και το προσωπικό ήταν ασφαλείς. Η πρέσβειρα των ΗΠΑ Λίζα Τζόνσον ταξιδεύει αυτή τη στιγμή εκτός Λιβάνου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Μια λιβανέζικη πηγή ασφαλείας δήλωσε στο Reuters το πρωί της Τετάρτης ότι ένα μέλος της λιβανέζικης ομάδας ασφαλείας της πρεσβείας τραυματίστηκε ελαφρά. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν επιβεβαίωσε αργότερα στο NBC News ότι ένας Λιβανέζος φρουρός τραυματίστηκε.

Η πρεσβεία δήλωσε ότι θα παραμείνει κλειστή για το κοινό για το υπόλοιπο της Τετάρτης, αλλά σχεδίαζε να ανοίξει κανονικά αύριο Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, αλλά ανώτερη πηγή ασφαλείας του Λιβάνου δήλωσε στο Reuters ότι ο στρατός ερευνά πιθανές διασυνδέσεις με την ομάδα Ισλαμικό Κράτος.

Η πηγή είπε ότι ο δράστης είχε γράψει «ISIS» στα αγγλικά και «Ισλαμικό Κράτος» στα αραβικά στα ρούχα που φορούσε. Οι λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει δύο σεΐχηδες καθώς και την οικογένεια του επιτιθέμενου, πρόσθεσε η πηγή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News