Κόσμος Σάββατο 1/06/2024, 21:45
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Απόστρατος ναύαρχος κατηγορείται για δωροδοκία από τεχνολογικές εταιρείες

ΗΠΑ: Απόστρατος ναύαρχος κατηγορείται για δωροδοκία από τεχνολογικές εταιρείες

Ένας απόστρατος ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο οποίος κάποτε ήταν ο δεύτερος υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατιωτικού κλάδου, συνελήφθη για σχέδιο δωροδοκίας με δύο διευθύνοντες συμβούλους τεχνολογικών εταιρειών με έδρα τη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Από το 2020 έως το 2022, ο Robert Burke, ένας 62χρονος κάτοικος του Coconut Creek, στη Φλόριντα, φέρεται να χρησιμοποίησε την υψηλόβαθμη θέση του στο Ναυτικό για να βοηθήσει τον Yongchul «Charlie» Kim και τη Meghan Messenger, τους συνδιευθύνοντες συμβούλους της τεχνολογικής πλατφόρμας για χώρους εργασίας Next Jump με έδρα τη Νέα Υόρκη, να κερδίσουν στρατιωτικά συμβόλαια, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το 2021, ο Burke φέρεται να είπε στο προσωπικό του να αναθέσει στους Kim και Messenger ένα στρατιωτικό συμβόλαιο ύψους 355.000 δολαρίων. Σε αντάλλαγμα, ο Kim και η Messenger φέρονται να υποσχέθηκαν στον Burke απασχόληση στην εταιρεία τους στο μέλλον.

Το 2022, ο Burke άρχισε να εργάζεται ως ανώτερος εταίρος στην Next Jump με αρχικό ετήσιο μισθό 500.000 δολάρια και 100.000 δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών, δήλωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Burke αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 30 ετών, ενώ ο Kim και η Messenger αντιμετωπίζουν από 20 χρόνια ο καθένας.

Οι δικηγόροι των Burke, Messenger και Kim δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό που εστάλη εκτός ωραρίου εργασίας.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS