Κόσμος Δευτέρα 27/05/2024, 22:15
ΚΟΣΜΟΣ

Scholz και Maccron προτρέπουν σε μεταρρυθμίσεις για την αναγέννηση της Ευρώπης

Scholz και Maccron προτρέπουν σε μεταρρυθμίσεις για την αναγέννηση της Ευρώπης

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz και ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron προειδοποίησαν σε ένα κοινό άρθρο γνώμης για τους Financial Times ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταβάλει δραστικές προσπάθειες για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της αλλιώς κινδυνεύει να δει τον τρόπο ζωής της να υπονομεύεται.

Όπως σημειώνουν οι δύο ηγέτες, μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται είναι οι περαιτέρω προσπάθειες για την απαλλαγή της οικονομίας από τον άνθρακα, αφήνοντας όμως την επιλογή του τρόπου που αυτό θα γίνει στα κράτη μέλη, σε κάτι που φαίνεται να αποτελεί μια ώθηση για τη γαλλική βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας.

Οι δύο ηγέτες προέτρεψαν επίσης τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ολοκληρώσουν την ενιαία χρηματοπιστωτική αγορά με την καθιέρωση κοινών πλαισίων αφερεγγυότητας, φορολογίας και επενδύσεων.

«Δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένα τα θεμέλια πάνω στα οποία έχουμε οικοδομήσει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας και τον ρόλο μας στον κόσμο», έγραψαν στο άρθρο τους, το οποίο αναμένεται να δημοσιευθεί στην έκδοση της Τρίτης της εφημερίδας.

«Η Ευρώπη μας είναι “θνητή” και πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση».

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News