Κόσμος Σάββατο 18/05/2024, 15:49
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Υπό έρευνα ο υπουργός Γεωργίας Tang Renjian

Κίνα: Υπό έρευνα ο υπουργός Γεωργίας Tang Renjian

Υπό έρευνα για «σοβαρές παραβιάσεις» του νόμου βρίσκεται ο υπουργός Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων της Κίνας, Tang Renjian, σύμφωνα με σε ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Πειθαρχικού Ελέγχου και της Εθνικής Εποπτικής Επιτροπής.

Ο Tang Renjian «υπόκειται επί του παρόντος σε πειθαρχικό έλεγχο και εποπτική έρευνα», ανέφεραν χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping ακολουθεί μια εκτεταμένη εκστρατεία κατά της διαφθοράς, την οποία είχε χρησιμοποιήσει για να πειθαρχήσει το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα. Μόνο τον Μάιο, υπήρξαν περισσότερες από 30 ανακοινώσεις για νέες έρευνες από την υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς.

Ο Tang διορίστηκε υπουργός Γεωργίας τον Δεκέμβριο του 2020. Μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του έγινε πριν από τρεις ημέρες, όταν εκφώνησε ομιλία σε συνέδριο στην πόλη Ξιανγιάνγκ της επαρχίας Σαανσί.

Ο 62χρονος Tang ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία στο υπουργείο Γεωργίας και εργάστηκε σε διάφορους ρόλους στον τομέα για περίπου δύο δεκαετίες, πριν περάσει από επαρχιακές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης περιοχής Γκουανγκσί και της επαρχίας Γκανσού.

Ο Tang ήταν επίσης επικεφαλής της εκστρατείας για την επισιτιστική ασφάλεια της Κίνας, μια ολοένα και πιο σημαντική προτεραιότητα για την ανώτατη ηγεσία της χώρας.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS