Κόσμος Σάββατο 18/05/2024, 15:24
ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβακία: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού Fico, αλλά παραμένει σοβαρή

Σλοβακία: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού Fico, αλλά παραμένει σοβαρή

Η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Robert Fico έχει σταθεροποιηθεί, αλλά παραμένει σοβαρή, δήλωσε το Σάββατο h υπουργός Υγείας της χώρας, μετά την απόπειρα δολοφονίας που σημειώθηκε εναντίον του την Τετάρτη

Ο Fico υποβλήθηκε σε δίωρη επέμβαση την Παρασκευή, η οποία αύξησε τις ελπίδες για την ανάρρωσή του. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σλοβακίας δήλωσε επίσης ότι η μεταφορά του Fico στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα από το νοσοκομείο της μικρής πόλης κοντά στην περιοχή όπου πυροβολήθηκε πέντε φορές εξ επαφής δεν θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπήρχε ανάγκη να αναλάβουν επίσημα τα επίσημα καθήκοντα του Fico και κάποια επικοινωνία με τον πρωθυπουργό λαμβάνει χώρα, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Robert Kalinak στους δημοσιογράφους μπροστά από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο Fico.

Η επίθεση προκάλεσε σοκ σε ολόκληρη την Ευρώπη και προκάλεσε ανησυχίες για την πολωμένη και πυρετώδη πολιτική κατάσταση στη χώρα των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η αστυνομία της Σλοβακίας απήγγειλε κατηγορίες σε έναν άνδρα που αναγνωρίστηκε από τους εισαγγελείς ως Juraj C. για απόπειρα δολοφονίας, ο οποίος θα παραμείνει υπό κράτηση σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν 71χρονο πρώην φύλακα ασφαλείας σε εμπορικό κέντρο και συγγραφέα τριών ποιητικών συλλογών.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News