Κόσμος Τετάρτη 15/05/2024, 16:26
ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβακία: Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Ρ. Φίτσο

Σλοβακία: Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Ρ. Φίτσο

(upd) Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ήταν οι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν μετά την κυβερνητική συνεδρίαση, όπως επιβεβαίωσε τηλεφωνικά στο Reuters εκπρόσωπος του σλοβακικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο 59χρονος Σλοβάκος πρωθυπουργός είχε τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης Χάντλοβα και νοσηλεύτηκε για τραύματα από σφαίρες, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο Reuters. Στη συνέχεια όμως χρειάστηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Banska Bystrica, μιας γειτονικής, μεγαλύτερης πόλης, καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε κρίσιμη.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας TA3 μετέδωσε ότι έπεσαν τέσσερις πυροβολισμοί και ότι ο αριστερός πρωθυπουργός είχε χτυπηθεί στην κοιλιά.

Νωρίτερα το TASR είχε μεταδώσει πως, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο τραυματίστηκε σε πυροβολισμούς, επικαλούμενο αναφορές του αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου Λούμπος Μπλάχα.

Μάρτυρας του Reuters δήλωσε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Συγκεκριμένα είπε πως είδε αξιωματούχους της ασφάλειας να σπρώχνουν κάποιον σε ένα αυτοκίνητο και να απομακρύνονται.

Ο δράστης συνελήφθη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News