Κόσμος Τετάρτη 15/05/2024, 13:50
ΥΠΕΡΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TUI: Επενδύει σε κατοικίες στα Κανάρια Νησιά για το προσωπικό της

TUI: Επενδύει σε κατοικίες στα Κανάρια Νησιά για το προσωπικό της

Επένδυση σε κατοικίες στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας για το προσωπικό του, κάνει ο ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός κολοσσός TUI. Η εταιρεία προέβη σε αυτή την κίνηση για να υποβαθμίσει το μέγεθος των διαδηλώσεων κατά του μαζικού τουρισμού στα Κανάρια Νησιά και να μη μένουν οι υπάλληλοί της σε ξενοδοχεία.

«Προσφερθήκαμε να κατασκευάσουμε κατοικίες για τους υπαλλήλους μας και άλλους. Έχουμε αντιμετωπίσει προληπτικά το ζήτημα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Σεμπάστιαν Έμπελ μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πράκτορα της Ευρώπης.

Τον περασμένο μήνα, χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν στην Τενερίφη και σε άλλα νησιά του αρχιπελάγους, ζητώντας από τις αρχές να περιορίσουν τον αριθμό των τουριστών για να ανακουφίσουν το περιβάλλον, τις υποδομές και το στεγαστικό απόθεμα.

Ο Έμπελ έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και υποστήριξε ότι ο οργανωμένος τουρισμός δεν συμβάλλει στην έλλειψη κατοικιών στα νησιά, λέγοντας ότι κάθε παραθεριστής που φέρνει η TUI στην περιοχή έχει ένα κρεβάτι σε ξενοδοχείο.

Κατά τον ίδιο, οι διαμαρτυρίες των ντόπιων ήταν επίσης λιγότερο σημαντικό ζήτημα στα Κανάρια Νησιά από ό,τι παρουσιάζεται στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία δεν θα επενδύσει σε νέα ξενοδοχεία εκεί», σημείωσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

TUI: Απογείωση κερδών πριν τη απόφαση για «έξοδο» από το Λονδίνο

Υπερτουρισμός: Η «άβολη» πρεμιέρα του εισιτηρίου 5 ευρώ στη Βενετία

Η πόλη που βάζει όρια στον υπερτουρισμό: Απαγορεύονται τα νέα ξενοδοχεία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News