Κόσμος Δευτέρα 6/05/2024, 16:57
ΚΟΣΜΟΣ

von der Leyen: Βασιζόμαστε στη επιρροή της Κίνας ώστε να τερματιστεί η ρωσική επιθετικότητα

von der Leyen: Βασιζόμαστε στη επιρροή της Κίνας ώστε να τερματιστεί η ρωσική επιθετικότητα

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen δήλωσε, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Xi Jingping τη Δευτέρα, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υπολογίζει στην Κίνα για να επηρεάσει τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας

«Βασιζόμαστε στην Κίνα να χρησιμοποιήσει όλη την επιρροή της στη Ρωσία για να τερματίσει τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», δήλωσε η von der Leyen μετά τη συνάντηση που είχε με τον Xi και τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Ο πρόεδρος Xi έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποκλιμάκωση των ανεύθυνων πυρηνικών απειλών της Ρωσίας και είμαι βέβαιη ότι ο πρόεδρος Xi θα συνεχίσει να το κάνει αυτό στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πυρηνικών απειλών της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η επικεφαλής της ΕΕ προέτρεψε τον Κινέζο πρόεδρο να μειώσει την υπερπαραγωγή βιομηχανικών προϊόντων τα οποία κατακλύζουν την ευρωπαϊκή αγορά. «Μια Κίνα που παίζει δίκαια είναι καλή για όλους μας», δήλωσε η von der Leyen μετά τη συνάντηση.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News