Κόσμος Σάββατο 4/05/2024, 12:34
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Καταδικάζει τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις – Στόχος και η Βαρσοβία

Πολωνία: Καταδικάζει τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις – Στόχος και η Βαρσοβία

Η Πολωνία καταδίκασε τις φερόμενες κυβερνοεπιθέσεις μιας ρωσικής ομάδας που ονομάζεται APT28 κατά της Γερμανίας και της Τσεχίας, λέγοντας ότι και η ίδια έχει στοχοποιηθεί.

Σε ανακοίνωση του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών στον ιστότοπό του, η Πολωνία εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τη Γερμανία και την Τσεχία υπό το φως των κυβερνοεπιθέσεων κατά των δημοκρατικών τους θεσμών και των πολιτικών τους κομμάτων, όπως αναφέρει.

Η Γερμανία κατηγόρησε την Παρασκευή τη Ρωσία ότι εξαπέλυσε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του κυβερνώντος κόμματός της και εναντίον εταιρειών άμυνας και αεροδιαστημικής, καθώς και εναντίον στόχων σε άλλες χώρες, και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν απροσδιόριστες συνέπειες.

«Η Πολωνία, η οποία είναι επίσης ένας από τους στόχους των επιθέσεων της APT 28, καταδικάζει έντονα τις επαναλαμβανόμενες, απαράδεκτες και επιβλαβείς δραστηριότητες που διεξάγονται στον κυβερνοχώρο από ρωσικές οντότητες», ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση.

«Αντιμετωπίζοντας τη συνεχή αύξηση των απειλών στον κυβερνοχώρο, η Πολωνία εργάζεται ενεργά για την προστασία των κρίσιμων υποδομών, την οικοδόμηση ανθεκτικότητας και την ενίσχυση της άμυνας στον κυβερνοχώρο», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το reuters

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Συνέπειες για κυβερνοεπίθεση που φέρεται να ενορχηστρώθηκε από τη Ρωσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News