Κόσμος Τρίτη 30/04/2024, 11:48
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Συναγερμός από την έκρηξη ηφαιστείου

Ινδονησία: Συναγερμός από την έκρηξη ηφαιστείου

Έκρηξη του ηφαιστείου Ρουάνγκ της Ινδονησίας νωρίς την Τρίτη, ανάγκασε τις Αρχές να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού και να προειδοποιήσουν για πιθανό τσουνάμι.

Το Κέντρο Ηφαιστειολογίας και Αντιμετώπισης Γεωλογικών Κινδύνων (PVMBG) προειδοποίησε τους κατοίκους που ζουν στο νησί Ταγκουλαντάνγκ, το νησί που βρίσκεται πιο κοντά στο ηφαίστειο, ότι ένα τσουνάμι θα μπορούσε να προκληθεί από την κατάρρευση ηφαιστειακού υλικού στον ωκεανό.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε το πρωί της Τρίτης, με την αξιωματούχο της PVMBG Hetty Triastuty να δηλώνει ότι παρέμενε σε ισχύ από το απόγευμα.

Η υπηρεσία συμβουλεύει τους κατοίκους να μην πλησιάζουν το ηφαίστειο.

Η σημερινή έκρηξη ακολουθεί μια σειρά εκρήξεων νωρίτερα αυτόν τον μήνα που ανάγκασαν εκατοντάδες ανθρώπους να εκκενώσουν το νησί και το αεροδρόμιο της επαρχιακής πρωτεύουσας Μανάδο να κλείσει. Εκείνη η έκρηξη προκάλεσε επίσης ζημιές σε ορισμένα σπίτια. Τότε, η ηφαιστειολογία εξέδωσε επίσης προειδοποίηση για το ενδεχόμενο τσουνάμι.

Πλάνα που μοιράστηκε η υπηρεσία μετριασμού των καταστροφών της Ινδονησίας έδειχναν κεραυνούς να αναβοσβήνουν πάνω από τον κρατήρα του Ρουάνγκ, καθώς φλογερά κόκκινα σύννεφα λάβας και βράχων προβάλλονταν στον αέρα και έπεφταν βροχή γύρω από το νησί.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News