Κόσμος Κυριακή 28/04/2024, 22:40
ΚΟΣΜΟΣ

Οκλαχόμα: Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλους

Οκλαχόμα: Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλους

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού τεσσάρων μηνών, και δεκάδες τραυματίστηκαν στην Οκλαχόμα το Σαββατοκύριακο μετά από δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις νότιες περιοχές των ΗΠΑ. Την Κυριακή οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποίησαν για ανεμοστρόβιλους σε περιοχές που αφορούσαν περισσότερους από 7 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Προειδοποιήσεις για καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους, έντονη βροχόπτωση και χαλάζι εκδόθηκαν επίσης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Κυριακή για περισσότερους από 47 εκατομμύρια ανθρώπους που εκτείνονται από το ανατολικό Τέξας μέχρι το Ιλινόις και το Ουισκόνσιν.

Ο άστατος καιρός προβλέπεται να συνεχιστεί στο μεσαίο τμήμα της χώρας και τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμα, Κέβιν Στιτ, κήρυξε σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» την πολιτεία, απελευθερώνοντας περισσότερα χρήματα για τις πρώτες ανάγκες. Ο Στιτ δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σκόπευε να περιηγηθεί στις ζημιές που άφησε πίσω η καταιγίδα την Κυριακή.

Το Τμήμα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Οκλαχόμα ανέφερε επίσης περισσότερους από 30 τραυματισμούς και σοβαρές ζημιές σε δεκάδες σπίτια.

Η υπηρεσία προειδοποίησε ότι η έκταση της καταστροφής δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί, ενώ στις πληγείσες περιοχές επικρατεί χάος από κομμένα δέντρα και καλώδια ηλεκτροδότησης και δρόμους γεμάτους συντρίμμια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Πέντε νεκροί και 33 τραυματίες από ανεμοστρόβιλο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News