Κόσμος Σάββατο 9/03/2024, 22:36
ΚΟΣΜΟΣ

Alaska Airlines: Συνεργασία με το υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την έκρηξη στο Boeing 737 MAX

Alaska Airlines: Συνεργασία με το υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την έκρηξη στο Boeing 737 MAX

Σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ βρίσκεται η Alaska Airlines αναφορικά με την έναρξη ποινικής έρευνας σχετικά με την έκρηξη του Boeing σε πτήση της τον Ιανουάριο ανέφερε η εταιρεία το Σάββατο.

«Σε ένα γεγονός όπως αυτό, είναι φυσιολογικό το Υπουργείο Δικαιοσύνης να διεξάγει έρευνα. Συνεργαζόμαστε πλήρως και δεν πιστεύουμε ότι είμαστε στόχος της έρευνας», ανέφερε η Alaska Airlines σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters.

Η Wall Street Journal ανέφερε νωρίτερα, επικαλούμενη έγγραφα και άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ότι οι ερευνητές ήρθαν σε επαφή με ορισμένους επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης της 5ης Ιανουαρίου, η οποία πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, αφού ένα κομμάτι της ατράκτου αποκολλήθηκε στον αέρα.

Η έρευνα θα ενημερώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την εξέταση του κατά πόσον η Boeing συμμορφώθηκε με έναν προηγούμενο διακανονισμό που επέλυσε μια ομοσπονδιακή έρευνα μετά από δύο θανατηφόρες συντριβές 737 MAX το 2018 και το 2019, προστίθεται στην έκθεση.

Η Boeing και το υπ. Δικαιοσύνης δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως στο αίτημα του Reuters για σχόλια.

Το πάνελ της τάπας της πόρτας ανατινάχθηκε σε πτήση που εκτελούσε η Alaska Airlines λίγο μετά την απογείωσή της από το αεροδρόμιο του Πόρτλαντ, στο Όρεγκον, στις 5 Ιανουαρίου, αναγκάζοντας τους πιλότους να αγωνιστούν για να προσγειώσουν το αεροπλάνο με ασφάλεια.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ διέταξε στη συνέχεια την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων 171 αεροσκαφών στενής ατράκτου MAX 9 με παρόμοια διαμόρφωση.

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό, η Alaska Airlines στις 26 Ιανουαρίου επανέλαβε τα δρομολόγια MAX 9, αφού δήλωσε ότι ολοκλήρωσε τις επιθεωρήσεις στην πρώτη ομάδα των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 9.

Τον Φεβρουάριο, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ δήλωσε ότι από το πάνελ της πόρτας που απογειώθηκε φαίνεται ότι έλειπαν τέσσερα βασικά μπουλόνια. Το πώμα κατασκευάστηκε από την Spirit AeroSystems, την πάλαι ποτέ θυγατρική της Boeing που διαχωρίστηκε από τη μητρική το 2005.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Boeing: Σε συνομιλίες για την εξαγορά της Spirit Aerosystems

Boeing: Έπαψε τον επικεφαλής του προγράμματος 737 Max

ΗΠΑ: Επιθεωρήθηκε το 94% των Boeing 737 MAX 9 δύο αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News