Κόσμος Σάββατο 9/03/2024, 21:36
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν υπέγραψε το νομοσχέδιο για την αποφυγή του μερικού shutdown

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν υπέγραψε το νομοσχέδιο για την αποφυγή του μερικού shutdown

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε το νομοσχέδιο για το πακέτο δαπανών ύψους 460 δισ. δολαρίων αποτρέποντας έτσι το μερικό κλείσιμο της κυβέρνησης που θα είχε τεθεί σε ισχύ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αυτή η συμφωνία για τον μερικό προϋπολογισμό καλύπτει τη χρηματοδότηση έξι σημαντικών τομέων της κυβέρνησης, οι οποίοι περιλαμβάνουν τα τμήματα στρατιωτικών και βετεράνων, τη γεωργία, το εμπόριο, τη δικαιοσύνη, τις μεταφορές, τη στέγαση και την αστική ανάπτυξη και την ενέργεια.

Το βράδυ της Παρασκευής, η Γερουσία είχε ψηφίσει με ψήφους 75 έναντι 22 για την έγκριση του πακέτου, αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων το ενέκρινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η συμφωνία αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός για την προσπάθεια να εξασφαλιστεί ένα μόνιμο σχέδιο προϋπολογισμού για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους, το οποίο άρχισε την 1η Οκτωβρίου Τα άλλα έξι νομοσχέδια για τις πιστώσεις που διατηρούν τη χρηματοδότηση του υπόλοιπου κράτους λήγουν στις 22 Μαρτίου.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά κατά το τρέχον οικονομικό έτος που το Κογκρέσο χρειάστηκε να περάσει ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο δαπανών για να διατηρήσει τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης και να αποτρέψει το κλείσιμο της λειτουργίας της.

Οι Δημοκρατικοί πιέζουν για τη συνέχιση της πλήρους χρηματοδότησης ενός ειδικού προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας για γυναίκες, βρέφη και παιδιά. Εξασφάλισαν επίσης νίκες όσον αφορά τη βοήθεια για τα ενοίκια και την αμοιβή των υπαλλήλων υποδομών, όπως οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι επιθεωρητές σιδηροδρόμων.

Εν τω μεταξύ, οι Ρεπουμπλικάνοι θεώρησαν επίσης νίκη το πρώτο μισό του πακέτου χρηματοδότησης, καθώς θεωρούν νίκες την οπλοκατοχή των βετεράνων και τις περικοπές χρηματοδότησης κυβερνητικών υπηρεσιών όπως η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, το FBI και το Γραφείο Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών.

Moneyreview.gr με πληροφορίες Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News