Κόσμος Τετάρτη 6/03/2024, 22:29
ΚΟΣΜΟΣ

Musk: Δεν στηρίζω με δωρεά κανέναν από τους δύο υποψήφιους για την προεδρία

Musk: Δεν στηρίζω με δωρεά κανέναν από τους δύο υποψήφιους για την προεδρία

Ο Elon Musk τόνισε ότι δεν θα στηρίξει οικονομικά τον πιθανό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Donald Trump ή τον πρόεδρο Joe Biden.

«Για να είμαι εξαιρετικά σαφής, δεν θα δωρίσω χρήματα σε κανέναν από τους δύο υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), την Τετάρτη. Ο Musk απέφυγε να προσδιορίσει ονομαστικά τον Trump ή τον Biden.

Τα σχόλια του Musk, ωστόσο, δεν αποκλείουν δωρεές σε μια σούπερ πολιτική επιτροπή δράσης ή για άλλους πολιτικούς σκοπούς.

Η ανακοίνωση, πάντως, αποτελεί πλήγμα για τον Trump (με τον οποίο ο Musk είχε συναντηθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα), ο οποίος έχει σοβαρό μειονέκτημα καθώς ξεκινά την κούρσα των βουλευτικών εκλογών απέναντι στον Biden. Η τελευταία αντίπαλος του Trump, η Nikki Haley, αποσύρθηκε από την κούρσα την Τετάρτη, κλειδώνοντας σχεδόν το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τον πρώην πρόεδρο.

Ο Musk, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 192 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc.

Συναντήθηκε με τον Trump την Κυριακή, καθώς ο Ρεπουμπλικανός προσπαθεί να προσελκύσει δωρητές. Το ταμείο της προεκλογικής εκστρατείας του Trump είναι πολύ μικρότερο από αυτό του Biden. Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο με 30,4 εκατομμύρια δολάρια στο ενεργητικό του, σε σύγκριση με τα 130 εκατομμύρια δολάρια του προέδρου, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά αρχεία. Οι δικαστικές υποθέσεις του Ρεπουμπλικανού έχουν επιβαρύνει οικονομικά την εκστρατεία του.

Ο Musk έχει δηλώσει ότι ψήφισε τον Biden το 2020, αλλά έχει επικρίνει έντονα τις πολιτικές του προέδρου κατά τη διάρκεια της θητείας του, μεταξύ άλλων για τη μεταναστευτική κρίση στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ.

«Η εκστρατεία μόλις έσπασε το ρεκόρ συγκέντρωσης χρημάτων από τη βάση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, οπότε είμαστε καλά», δήλωσε η εκπρόσωπος της εκστρατείας του Biden, Lauren Hitt. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την Τρίτη για την προεκλογική εκστρατεία του Biden η συγκέντρωση χρημάτων τον Φεβρουάριο σημείωσε τέταρτο διαδοχικό μηνιαίο ρεκόρ, χωρίς όμως να διευκρινίζεται το ακριβές ποσό.

Η προεκλογική εκστρατεία του Trump δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Τέλος, να σημειώνουμε ότι ο Musk, σε αντίθεση με άλλους δισεκατομμυριούχους οι οποίοι έχουν δωρίσει υψηλά ποσά, έχει δώσει λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια από το 2009 έως σήμερα σε πολιτικές εκστρατείες, σύμφωνα με τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ Τρίτη: Νικητής ο Τραμπ σε 12 από τις 15 πολιτείες

Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο τον παραπέμπει στους… ψηφοφόρους

Δημοσκόπηση New York Times: «Ανησυχητικές ενδείξεις» για τον Τζο Μπάιντεν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News