Κόσμος Τετάρτη 14/02/2024, 19:42
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ εγκρίνει τη χρήση των υπηρεσιών της Starlink σε νοσοκομείο της Γάζας

Το Ισραήλ εγκρίνει τη χρήση των υπηρεσιών της Starlink σε νοσοκομείο της Γάζας

Η ισραηλινή κυβέρνηση δήλωσε την Τετάρτη ότι ενέκρινε τη χρήση των δορυφορικών υπηρεσιών Starlink σε ένα νοσοκομείο πεδίου στη ρημαγμένη από τον πόλεμο Λωρίδα της Γάζας και στο Ισραήλ για πρώτη φορά.

«Οι ισραηλινές αρχές ασφαλείας ενέκριναν την παροχή υπηρεσιών Starlink στο νοσοκομείο πεδίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που λειτουργεί στη Ράφα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Επικοινωνιών.

«Οι συνδέσεις Starlink μικρής καθυστέρησης και υψηλής ταχύτητας θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή τηλεδιασκέψεων με άλλα νοσοκομεία και την απομακρυσμένη διάγνωση σε πραγματικό χρόνο», ανέφερε.

Το Υπουργείο Επικοινωνιών δήλωσε επίσης ότι το Starlink -το δορυφορικό δίκτυο του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Elon Musk και του μεγαλύτερου φορέα παροχής δορυφορικών υπηρεσιών στον κόσμο- θα ενεργοποιηθεί στο Ισραήλ για πρώτη φορά. «Η χρήση των υπηρεσιών της εταιρείας θα είναι αρχικά περιορισμένη, ενώ αναμένεται ευρύτερη χρήση στο μέλλον».

Ο Musk δήλωσε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι εκτιμά πολύ την κίνηση του Ισραήλ, λέγοντας ότι ελπίζει ότι θα βοηθήσει τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστίνιους πολίτες στη Γάζα.

Περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 68.000 έχουν τραυματιστεί στη Γάζα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εκστρατείας αντιποίνων του Ισραήλ εναντίον της μαχητικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς που διοικεί τον θύλακα, μετά τη φονική διασυνοριακή επίθεσή της στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, όταν σκότωσε 1.200 ανθρώπους και πήρε 253 ομήρους.

Τα περισσότερα νοσοκομεία της Γάζας έχουν κλείσει, με ορισμένα από αυτά να έχουν πληγεί άμεσα από βομβαρδισμούς ή να έχουν υποστεί επιδρομές, και όσα εξακολουθούν να λειτουργούν δέχονται αυξανόμενη πίεση καθώς τα ισραηλινά στρατεύματα πλησιάζουν.

Το Ισραήλ λέει ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί αυτές τις ιατρικές εγκαταστάσεις ως κάλυψη για στρατιωτικούς σκοπούς. Το Ισραήλ αντιμετωπίζει αυξανόμενες διεθνείς πιέσεις να αναβάλει τη σχεδιαζόμενη επίθεση στη Ράφα, το τελευταίο καταφύγιο για τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στη νότια Γάζα.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Δεν κλείστηκε συμφωνία για ανακωχή Ισραήλ – Χαμάς, οι συνομιλίες συνεχίζονται

Εντείνεται η διεθνής πίεση για νέα ανακωχή Ισραήλ – Χαμάς

Την προστασία των προσφύγων στη Ράφα ζήτησε ο Biden από τον Netanyahu

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News