Κόσμος Πέμπτη 11/01/2024, 21:11
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ερευνα κατά της Boeing από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

ΗΠΑ: Ερευνα κατά της Boeing από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας κατά της Boeing μετά την αναγκαστική προσγείωση πτήσης της Alaska Airlines, όταν αποκολλήθηκε πόρτα από την άτρακτο.

«Αυτό το περιστατικό δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ και δεν μπορεί να ξανασυμβεί», ανέφερε η Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη. Κατά την έρευνα θα εξεταστεί το κατά πόσον η Boeing «απέτυχε να διασφαλίσει ότι τα ολοκληρωμένα προϊόντα της συμμορφώνονται με τον εγκεκριμένο σχεδιασμό τους και βρίσκονται σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας σύμφωνα με τους κανονισμούς της FAA».

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ήδη δώσει εντολή για καθήλωση εκατοντάδων αεροσκαφών Boeing 737 Max 9 με σκοπό τη διενέργεια ελέγχων. Η εν λόγω απόφαση έγινε δεκτή και υποστηρίχθηκε και από την εταιρεία. 

«Η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και λυπούμαστε βαθιά για τον αντίκτυπο που είχε αυτό το γεγονός [το ατύχημα] στους πελάτες μας και τους επιβάτες τους», ανέφερε η Boeing σε ανακοίνωσή της. «Συμφωνούμε και υποστηρίζουμε πλήρως την απόφαση της FAA να απαιτήσει την άμεση επιθεώρηση των αεροσκαφών 737-9», πρόσθεσε. 

Σημειώνεται ότι το 737 Max είναι μακράν το πιο δημοφιλές αεροσκάφος της Boeing και η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Boeing: Κατρακυλά η μετοχή μετά την καθήλωση των 737 Max 9

Alaska Airlines: iPhone «επέζησε» μετά από πτώση 4.900 μέτρων

Boeing: Χρονιά υπερπαραγωγής το 2023 σε παραδόσεις και παραγγελίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News