Κόσμος Τετάρτη 3/01/2024, 15:10
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Δύο εκρήξεις στο μνημείο του Σολεϊμανί – Τουλάχιστον 50 νεκροί

Ιράν: Δύο εκρήξεις στο μνημείο του Σολεϊμανί – Τουλάχιστον 50 νεκροί

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν μετά από δύο εκρήξεις κοντά σε νεκροταφείο του Ιράν όπου τελούνταν τελετή για τον θάνατο του ανώτατου διοικητή της χώρας Κασέμ Σουλεϊμανί.

Η κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για μια πρώτη και μετά μια δεύτερη έκρηξη κατά τη διάρκεια της τελετής στην πόλη Κερμάν, στα νοτιοανατολικά, αναφέροντας ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Τρομοκρατικές επιθέσεις»

Το ημιεπίσημο πρακτορείο Nournews ανέφερε ότι «πολλά γκαζάκια εξερράγησαν στο δρόμο που οδηγεί στο νεκροταφείο». Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι πρόκειται για «τρομοκρατικές επιθέσεις».

 Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα, στα οποία διασώστες της Ερυθράς Ημισελήνου να φροντίζουν τραυματίες στην τελετή, όπου εκατοντάδες Ιρανοί είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν την επέτειο του θανάτου του Σουλεϊμανί. Ορισμένα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Οι ομάδες ταχείας ανταπόκρισής μας απομακρύνουν τους τραυματίες… Αλλά υπάρχουν κύματα πλήθους που μπλοκάρουν τους δρόμους», δήλωσε ο Ρέζα Φαλάχ, επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου της επαρχίας Κερμάν στην κρατική τηλεόραση. Οι αρχές ζήτησαν από τον κόσμο να εκκενώσει την περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο Κασέμ Σουλεϊμανί σκοτώθηκε το 2020 από επίθεση αμερικανικού drone.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS