Κόσμος Δευτέρα 27/11/2023, 16:22
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Musk στο Ισραήλ: Θέλει να βοηθήσει να ξαναχτιστεί η Γάζα

Ο Musk στο Ισραήλ: Θέλει να βοηθήσει να ξαναχτιστεί η Γάζα

Ο Elon Musk δήλωσε ότι θα ήθελε να βοηθήσει να ξαναχτιστεί η Γάζα μετά τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, κατά τη συζήτηση που είχε και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, η οποία μεταδόθηκε στην πλατφόρμα του Χ, το πρώην Twitter.

Είναι σημαντικό πρώτον να «αποριζοσπαστικοποιηθούν» τα Παλαιστινιακά εδάφη, κάτι που συνέβη και σε άλλα αραβικά κράτη που έχουν γίνει πιο μετριοπαθή τα τελευταία χρόνια, όπως η Σαουδική Αραβία, είπε ο Netanyahu στη ζωντανή συζήτηση.

Ο Musk,ο οποίος έχει κατηγορηθεί για προώθηση αντισηματικού περιεχομένου στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, επισκέπτεται το Ισραήλ για συναντήσεις με Ισραηλινούς αξιωματούχους, περιηγήθηκε στο κιμπούτς Kfar Aza, όπου σημειώθηκαν μερικά από τα χειρότερα επεισόδια βίας στις 7 Οκτωβρίου, όταν μαχητές της Χαμάς έσπασαν το συνοριακό τείχος και επιτέθηκαν σε πολίτες. Ο Musk περιέγραψε ότι κατά την ξενάγηση είδε κάλυκες από σφαίρες σε κούνιες. 

Παράλληλα, υποστήριξε την εκστρατεία του Ισραήλ κατά της Χαμάς, λέγοντας ότι μια πρόκληση είναι να σταματήσει η προπαγάνδα του είδους που οδήγησε στο όργιο δολοφονιών της παλαιστινιακής φατρίας που προκάλεσε τον πόλεμο στη Γάζα.

Αφού παρακολούθησε πλάνα από την επίθεση της Χαμάς, η οποία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ο Musk χαρακτήρισε την εμφανή χαρά που εξέφρασαν οι δολοφόνοι «κακή» και «συγκλονιστική». Το Ισραήλ έχει προβάλει πλάνα από την επίθεση της Χαμάς σε όλο τον κόσμο.

Κατά την 20λεπτη εκπομπή στο Χ, ο Netanyahu δεν αναφέρθηκε στην τελευταία διαμάχη για αντισημιτισμό. Ο Musk είχε υπερασπιστεί τον εαυτό του, κάνοντας λόγο για «ψεύτικες ιστορίες των μέσων ενημέρωσης», αφότου νωρίτερα είχε επικροτήσει μια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας στο X. Μεγάλες μάρκες, όπως η Apple Inc. και η Walt Disney Co. έχουν σταματήσει να διαφημίζονται στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης λόγω ανησυχιών για αυξανόμενο αντισημιτισμό και ρητορική μίσους από τότε που ανέλαβε το Twitter πέρυσι. 

Το ταξίδι του Musk στο Ισραήλ περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με τον Benny Gantz, ηγέτη της αντιπολίτευσης και μέλος του τριμελούς πολεμικού υπουργικού συμβουλίου και τον πρόεδρο Isaac Herzog.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Musk μαινόμενος – Απειλεί με μηνύσεις

Elon Mask: Θύελλα αντιδράσεων από την αντισημιτική του ανάρτηση

Ανήμπορη η ΕΕ μπροστά στα fakenews και τη ρητορική μίσους του Musk

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News