Κόσμος Τρίτη 7/11/2023, 21:26
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια δέχθηκε πυρά στη Γάζα

Αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια δέχθηκε πυρά στη Γάζα

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC – ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε ότι μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια δέχθηκε πυρά στην πόλη της Γάζας την Τρίτη, αλλά μπόρεσε, τελικά, να παραδώσει ιατρικές προμήθειες στο νοσοκομείο Al Shifa.

Δύο φορτηγά υπέστησαν ζημιές και ένας οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά, ανέφερε η οργάνωση και πρόσθεσε ότι η αυτοκινητοπομπή περιλάμβανε πέντε φορτηγά και δύο οχήματα της ICRC και μετέφερε απαραίτητες ιατρικές προμήθειες σε εγκαταστάσεις υγείας, μεταξύ άλλων στο νοσοκομείο Al Quds της Παλαιστινιακής Εταιρείας Ερυθράς Ημισελήνου, όταν δέχθηκε πυρά.

Η ομάδα δεν προσδιόρισε την πηγή της επίθεσης.

Μετά το περιστατικό, η αυτοκινητοπομπή άλλαξε τη διαδρομή της και έφτασε στο νοσοκομείο Al Shifa όπου παρέδωσε τις ιατρικές προμήθειες, ανέφερε η ICRC. Στη συνέχεια, η αυτοκινητοπομπή της ICRC συνόδευσε έξι ασθενοφόρα με βαριά τραυματισμένους ασθενείς στο πέρασμα της Ράφα από τη Γάζα στην Αίγυπτο, ανέφερε.

«Αυτές δεν είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να εργαστεί το ανθρωπιστικό προσωπικό», δήλωσε ο William Schomburg, επικεφαλής της ομάδες της ΔΕΕΣ στη Γάζα. «Η διασφάλιση ότι η ζωτικής σημασίας βοήθεια μπορεί να φτάσει στις ιατρικές εγκαταστάσεις αποτελεί νομική υποχρέωση βάσει του διεθνούς δικαίου», τόνισε

Σημειώνεται ότι η με έδρα τη Γενεύη Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, έχει συνοδεύσει ασθενείς και έχει μεταφέρει απελευθερωμένους ομήρους από τη Γάζα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News