Κόσμος Κυριακή 5/11/2023, 20:00
ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς τηλεπικοινωνίες και διαδίκτυο ξανά όλη η Γάζα

Χωρίς τηλεπικοινωνίες και διαδίκτυο ξανά όλη η Γάζα

Η παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Paltel δήλωσε την Κυριακή ότι όλες οι υπηρεσίες επικοινωνιών και διαδικτύου έχουν κοπεί και πάλι εντός της Λωρίδας της Γάζας.

«Οι κύριες διαδρομές που είχαν επανασυνδεθεί προηγουμένως (αποκόπηκαν) και πάλι από την ισραηλινή πλευρά», ανέφερε.

Παράλληλα, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δήλωσαν την Κυριακή ότι συνεχίζουν τις “επιχειρήσεις εναντίον της ηγεσίας και των υποδομών της Χαμάς στη βόρεια Γάζα”.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο για τέταρτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο από την έναρξη του πολέμου. Πολλοί διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τις απώλειες αμάχων.

Το Ισραήλ έχει αντιμετωπίσει αυξημένη κριτική μετά τις αναφορές για αεροπορικές επιδρομές σε έναν προσφυγικό καταυλισμό και ένα καραβάνι ασθενοφόρων την περασμένη εβδομάδα.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απάντησε «ναι» όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν έχει σημειωθεί πρόοδος στο να πείσει το Ισραήλ να σταματήσει τις επιδρομές του στη Γάζα, χωρίς όμως περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει μέχρι στιγμής απορρίψει τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός. Αντιμετωπίζει επίσης αυξανόμενη πίεση στο εσωτερικό της χώρας του, καθώς διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του το Σάββατο, ζητώντας του να παραιτηθεί.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS