Κόσμος Παρασκευή 27/10/2023, 18:47
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η Χαμάς «κρύβεται» κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας

Ισραήλ: Η Χαμάς «κρύβεται» κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε την Παρασκευή τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας για τις επιχειρησιακές της δράσεις.

«Η Χαμάς έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου και σε κρησφύγετα για τους τρομοκράτες και τους διοικητές της Χαμάς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος Τύπου του στρατού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Χαγκάρι, η Χαμάς χρησιμοποιεί το νοσοκομείο Αλ Σίφα για να κρύψει τα σημεία εισόδου στο εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων κάτω από τη Γάζα. 

 

 

 

Ο αξιωματούχος της Χαμάς Εζατ Ελ Ρεσίκ, μέλος του πολιτικού γραφείου δήλωσε στο Telegram: «Δεν έχουν καμία βάση αλήθειας αυτά που ανέφερε ο εκπρόσωπος του εχθρικού στρατού», κατηγορώντας το Ισραήλ ότι διαδίδει ψέματα ως «προοίμιο για τη διάπραξη μιας νέας σφαγής εναντίον του λαού μας».

Τα σχόλια έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Γάζα και έχουν πραγματοποιήσει επιδρομές στον θύλακα, προετοιμάζοντας μια χερσαία επίθεση σε αντίποινα για τη φονική επίθεση της Χαμάς, από την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.400 άνθρωποι.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News