Κόσμος Τετάρτη 25/10/2023, 22:45
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Μάικ Τζόνσον, ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ, νέος πρόεδρος του Κογκρέσου

ΗΠΑ: Ο Μάικ Τζόνσον, ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ, νέος πρόεδρος του Κογκρέσου

Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Τζόνσον είναι ο νέος επικεφαλής της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, βάζοντας τέλος σε ένα αδιέξοδο τριών εβδομάδων μετά την αποπομπή του Κέβιν Μακάρθι. 

Η εκλογή του έγινε μετά από τρεις εβδομάδες εσωκομματικής διαμάχης στους Ρεπουμπλικάνους και αφού η Βουλή είχε μείνει χωρίς επικεφαλής σε μία δύσκολη περίοδο, καθώς υπάρχει διορία για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να μην γίνει στάση πληρωμών, ενώ υπάρχουν και πολλά κονδύλια που πρέπει να εγκριθούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τζόνσον είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, είχε υποστηρίξει τις νομικές προσπάθειες αμφισβήτησης του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020.

Η εκλογή του με 220 ψήφους έγινε δεκτή με επευφημίες και χειροκροτήματα από τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, που ήταν εμφανώς ανακουφισμένοι για το τέλος μιας ψυχοφθόρας διαδικασίας που εξέθεσε τις έριδες στους κόλπους της συντηρητικής παράταξης. Ο Μάικ Τζόνσον ήταν ο τέταρτος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της Βουλής σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Ο 51χρονος από τη Λουιζιάνα είναι πολέμιος των αμβλώσεων, έχει εκφράσει την αντίθεσή του στον γάμο μεταξύ ομοφύλων, ενώ δεν υποστηρίζει τη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ertnews.gr, reuters

Διαβάστε επίσης:

Πρώην δικηγόρος Τραμπ: Φούσκωνε τις τιμές ακινήτων για να έχει ευνοϊκότερα ασφάλιστρα

Ο Λευκός Οίκος ζητά από το Κογκρέσο 106 δισ. δολάρια για την Ουκρανία και το Ισραήλ

ΗΠΑ: Χωρίς πρόεδρο παραμένει ακόμη η Βουλή των Αντιπροσώπων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS