Κόσμος Τετάρτη 25/10/2023, 21:49
ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα ΗΠΑ: Η μεγάλη πλειονότητα των Αμερικανών σιχαίνεται την κλιματική αλλαγή

Έρευνα ΗΠΑ: Η μεγάλη πλειονότητα των Αμερικανών σιχαίνεται την κλιματική αλλαγή

Η πολιτική απογοήτευση ενώνει τους Αμερικανούς περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αντίδραση στην κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center σχετικά με το πώς το φαινόμενο του θερμοκηπίου επηρεάζει τις κοινότητές τους. Σχεδόν το 80% είπε ότι το επίπεδο πολιτικής διαφωνίας και μνησικακίας τους ενοχλεί.

Οι ερωτηθέντες συμφώνησαν επίσης σε μεγάλο βαθμό ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη θέση στη διαδικασία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (74%), ότι η κλιματική αλλαγή προκαλεί τουλάχιστον κάποια βλάβη στους ανθρώπους στις ΗΠΑ σήμερα (71%) και ότι θα δουν τις επιπτώσεις να επιδεινώνονται (63%). Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους νεαρούς ενήλικες, ηλικίας 18 έως 29 ετών, σχεδόν τα τέσσερα πέμπτα των οποίων πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή θα επιδεινωθεί στη διάρκεια της ζωής τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκαλύπτουν επίσης την ίδια την πόλωση που οι Αμερικανοί είπαν ότι τους δημιουργεί πόλωση με το 88% των Δημοκρατικών να αισθάνονται «λυπημένοι για αυτό που συμβαίνει στη Γη», έναντι των μισών δεξιών.

Αυτό που παραμένει περίεργο για πολλούς είναι πώς θα λυθεί το πρόβλημα. Η μεμονωμένη δράση έδειξε ότι λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων μπορεί να βοηθήσει «πολύ» – περίπου το ήμισυ του αριθμού των ανθρώπων που δήλωσαν ότι ο κλάδος ενέργειας και οι μεγάλες εταιρείες είχαν μεγαλύτερη μόχλευση για να επιφέρουν ουσιαστικές αλλαγές. Οι ακτιβιστές για το κλίμα προκαλούν υποψίες στο 78% των Ρεπουμπλικανών και των δεξιών ερωτηθέντων σε σύγκριση με λιγότερο από το ένα τρίτο των ανθρώπων στα αριστερά. Ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν σε κινήσεις ακτιβισμού για το κλίμα – συμμετοχή σε συγκέντρωση, εθελοντισμός, δωρεές ή καλώντας νομοθέτη – μειώθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το 2018, στο 21%.

Το 41% βλέπει επίσης τις κοινότητές του να χειροτερεύουν σε 30 χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Στο μεταξύ, λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες συμφωνούν ότι η ανθρωπότητα ευθύνεται «σε μεγάλο βαθμό» για την κλιματική αλλαγή και μόλις το 29% συμφώνησε ότι σωστά απέδωσε την υπερθέρμανση του πλανήτη στην καύση ορυκτών καυσίμων και σε άλλες βιομηχανικές δραστηριότητες. Αυτό το χαμηλό επίπεδο συμφωνίας στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει μια μικρή πτώση σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της έρευνας του 2019, παρά την αυξημένη κάλυψη των καταστροφών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή και ένα νέο κύκλο δυσοίωνων και έγκυρων εκθέσεων από τη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News