Κόσμος Τετάρτη 18/10/2023, 12:24
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν για νοσοκομείο στη Γάζα: Η έκρηξη προκλήθηκε από την άλλη πλευρά

Μπάιντεν για νοσοκομείο στη Γάζα: Η έκρηξη προκλήθηκε από την άλλη πλευρά

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έφτασε την Τετάρτη στο Τελ Αβίβ, επιδιώκοντας να ενισχύσει τη δέσμευση των ΗΠΑ στο Ισραήλ και να αποτρέψει την εξάπλωση του πολέμου με τη Χαμάς και τη βύθιση της Μέσης Ανατολής στο χάος.

Μάλιστα, εμφανιζόμενος στην τηλεόραση μαζί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι η φονική έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας φαίνεται ότι προκλήθηκε από Παλαιστίνιους και όχι από τον ισραηλινό στρατό, καθώς η οργή και οι αμοιβαίες κατηγορίες φούντωσαν στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τάχθηκε υπέρ των λογαριασμών που αποδίδουν την έκρηξη σε λάθος εκτόξευση ρουκέτας από Παλαιστίνιους μαχητές και όχι σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντησή τους στο Τελ Αβίβ, για την «αδιαμφισβήτητη» υποστήριξή του προς το Ισραήλ.

«Στις 7 Οκτωβρίου, η Χαμάς δολοφόνησε 1.400 Ισραηλινούς, ίσως και περισσότερους», είπε ο Νετανιάχου στον Μπάιντεν. Επιπλέον, κάλεσε όλες τις χώρες να συσπειρωθούν στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς διεξάγει αυτό που περιέγραψε ως πόλεμο «μεταξύ των δυνάμεων του πολιτισμού και των δυνάμεων της βαρβαρότητας».

Από την πλευρά του ο Μπάιντεν δήλωσε πως οι θηριωδίες που έχει διαπράξει η Χαμάς, κάνουν τον ISIS να φαίνεται πιο λογικός. Εξέφρασε τη θλίψη και την οργή του για την επίθεση στο νοσοκομείο Αλ Αλι, τονίζοντας μάλιστα «από ό,τι φαίνεται, η έκρηξη προκλήθηκε από την άλλη πλευρά». Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ θα έχει ό,τι χρειάζεται για την αυτοάμυνά του. Ο ίδιος κατέληξε πως η γενναιότητα και η δύναμη του ισραηλινού λαού «είναι πραγματικά εκπληκτική».

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι έχουν επιδοθεί σε νέο «πόλεμο» δηλώσεων σχετικά με όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Αλ Αλι στη Γάζα. Από τη χθεσινή επίθεση εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν έως και 500 άνθρωποι, τόσο ασθενείς όσο και άτομα που βρίσκονταν στους χώρους του νοσοκομείου, θεωρώντας ότι εκεί θα ήταν ασφαλείς. Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας την επίθεση «ασυγχώρητο έγκλημα», και κήρυξε τριήμερο πένθος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Αν ήταν δικός μας ο πύραυλος στο νοσοκομείο, θα άνοιγε κρατήρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News