Κόσμος Δευτέρα 16/10/2023, 16:10
ΚΟΣΜΟΣ

Φήμες για επικείμενη επίσκεψη του Biden στο Ισραήλ

Φήμες για επικείμενη επίσκεψη του Biden στο Ισραήλ

Ο Joe Biden ακύρωσε ένα προγραμματισμένο για σήμερα ταξίδι στο Κολοράντο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, εν μέσω αναφορών σε μέσα ενημέρωσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να επισκεφτεί το Ισραήλ μέσα στην εβδομάδα.

Ο Biden θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον για να «λάβει μέρος σε συναντήσεις για θέματα εθνικής ασφάλειας», αναφέρει σε σύντομο δελτίο τύπου η αμερικανική προεδρία.

«Eνα ταξίδι θα ήταν μια ευκαιρία για τον Biden να επιβεβαιώσει προσωπικά στον ισραηλινό λαό ότι οι ΗΠΑ στέκονται σταθερά στο πλευρό του. Από την άλλη, η παρουσία του θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια προκλητική κίνηση από τον κύριο υποστηρικτική της Χαμάς, το Ιράν», σχολιάζει το AP. Ο υπουργός Εξωτερικών Anthony Blinken έχει ήδη ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή την περασμένη εβδομάδα προσπαθώντας να αποτρέψει τον πόλεμο με τη Χαμάς από το να γίνει μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Ο αξιωματούχος δεν μπορούσε να συζητήσει δημοσίως τις εσωτερικές διαβουλεύσεις σχετικά με το ενδεχόμενο προεδρικό ταξίδι και μίλησε στο Associated Press υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο Biden σε συνέντευξή του στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS που προβλήθηκε την Κυριακή ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να επανακαταλάβει τη Γάζα.

«Νομίζω ότι θα ήταν μεγάλο λάθος», δήλωσε ο Biden. «Κοιτάξτε, αυτό που συνέβη στη Γάζα, κατά την άποψή μου, είναι η Χαμάς και τα ακραία στοιχεία της Χαμάς δεν εκπροσωπούν όλο τον παλαιστινιακό λαό. Και νομίζω ότι θα ήταν λάθος για το Ισραήλ να καταλάβει ξανά τη Γάζα».

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News