Κόσμος Κυριακή 15/10/2023, 16:56
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν προειδοποιεί για γενικευμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν προειδοποιεί για γενικευμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή βρίσκεται σε εξέλιξη για ένατη ημέρα, μετά την πολύνεκρη επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, το Ιράν προειδοποίησε ότι μια χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα θα μπορούσε να κλιμακώσει τις συγκρούσεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και του εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τον έλεγχο της κατάστασης και τη μη επέκταση των συγκρούσεων», είπε, σύμφωνα με δήλωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ταυτόχρονα, εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν από τον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας μετά τη σχετική εντολή του Ισραήλ.

Ο φόρος αίματος, εκατέρωθεν, είναι βαρύς. Πάνω από 2.300 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 9.700 τραυματίστηκαν, ενώ ο αντίστοιχος απολογισμός για τους Ισραηλινούς είναι 1.300 νεκροί και 3.400 τραυματίες.

Ισραήλ: Αναχαιτίστηκαν 5 από τις 9 ρουκέτες από τον Λίβανο

Οι στρατιωτικές αρχές του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν πέντε από τις εννέα ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν σε ισραηλινό έδαφος από τον Λίβανο.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News